Acasă » Regenerabile » 2024 este anul în care va reporni finanțarea energiei verzi în România

2024 este anul în care va reporni finanțarea energiei verzi în România

3 aprilie 2024
Eolian
energynomics

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) primește din ce în ce mai multe cereri de finanțare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile, iar 2024 este cu siguranță anul în care se vor relua puternic investițiile în acest sector în România, a declarat Mihaela Mihăilescu, Deputy Director al biroului de la București al băncii.

„Tot mai multe proiecte de producere a energie din surse regenerabile ajung la o maturitate suficient de mare încât să devină finanțabile. A crescut foarte mult numărul cererilor de finanțare către BERD. Sunt mulți investitori care au senzația că au pierdut trenul și își doresc foarte mult să intre repede în piață achiziționând proiecte deja existente. Nu spun că este o strategie rea neapărat, numai că este foarte mult vârtej în piață și este foarte greu, cred, să discerni între proiecte fezabile și proiecte nefezabile”, a afirmat ea, cu ocazia conferinței “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România”.

O parte din cererile de finanțare primite de bancă sunt deja suntem în faze avansate de avizare. Pentru a le putea finanța direct, BERD are nevoie ca acele proiecte să aibă anumite dimensiuni pentru că, fiind proiecte mai mari, și impactul lor în economie va fi mai mare.

VERIFICĂ ȘI Cifrele din „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”

„Avem un mandat de dezvoltare pe care intenționăm să îl punem în aplicare în România, unde o componentă importantă este cea de infrastructură sustenabilă, în cadrul căruia finanțăm toate proiectele noastre de energie regenerabilă. Anul 2024, cel puțin, este primul an după mult timp în care putem porni finanțarea proiectelor solare și fotovoltaice. E un an în care vor începe efectiv investițiile în regenerabile”, a mai spus reprezentanta BERD.

Conferința “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Alive Capital, CRC Energy, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Extro, Horváth, ING Bank, LONGi Solar, Monsson Operation, Nofar Energy, OX2 România, Photomate, PNE Romania, Polytrade Global, REI Grup, Renomia, Sph3ra Management Solutions, Transelectrica, WALDEVAR Energy, Wiren Romania. Cu această ocazie, Energynomics a lansat primul său raport în baza inițiativei „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *