Acasă » Regenerabile » 31 de companii românești în Atlasul de biomasă și bioenergie Energy Barge

31 de companii românești în Atlasul de biomasă și bioenergie Energy Barge

18 octombrie 2018
Biomasă
energynomics

Consorțiul de proiect ENERGY BARGE a lansat platforma de transfer modal, un instrument îmbină așa-numitul atlas de biomasă și bioenergie și platforma pentru logistica ecologică a bioenergiei de-a lungul Dunării. Asociația Română de Biomasă și Biogaz – ARBIO, anunță că platforma va cuprinde și o secțiune de bune practici care “să permită înțelegerea factorilor care modelează performanța actorilor din domeniul bioenergiei care utilizează sau care intenționează să utilizeze transportul pe căile navigabile interioare”.

Potrivit ARBIO, platforma de transfer modal oferă o imagine de ansamblu intuitivă și ușor navigabilă pe piața transnațională de biomasă și bioenergie, precum și consultanță practică și contacte de afaceri pentru logistica ecologică a bioenergiei de-a lungul Dunării.

Platforma cuprinde un set minimal de informații cu privire la fiecare companie și precizează domeniul principal de activitate. În prezent, baza de date conține mai mult de 530 companii din sectorul biomasei și bioenergiei, 66 de porturi dunărene și peste 50 de companii maritime și brokeri de nave. În plus, sunt listate 40 de clustere și instituții de cercetare.

În dreptul României apar 31 de companii, între care ADM România Trading, Bioenergy Suceava, Cerealcom Dolj, Egger România, Interagro și Yildiz Entegre România. Bulgaria are 81 de companii înscrise, Germania 140, Ungaria – 23, Slovacia – 37, iar Croația – 80 și Austria 129.

Baza de date a actorilor de pe piață permite creșterea și dezvoltarea prin opțiunea de înregistrare a companiilor și, prin urmare, asigurarea unui caracter transnațional în creștere. Companiile care sunt prezentate pe platformă au posibilitatea de a se conecta cu alți actori-cheie ai sectorului de logistică al Dunării și cu alte părți interesate implicate din industria bioenergiei și a biomasei pentru a promova colaborarea și a stabili noi contacte de afaceri.

Platforma de transfer modal urmărește să permită un sistem de transport prietenos cu mediu mai bine conectat și interoperabil pentru produsele bioenergetice de-a lungul Dunării. Pentru îmbunătățirea aprovizionării și transportului produselor din biomasă și bioenergie, aceasta oferă următoarele funcții:

  • Prezentarea generală a actorilor din piețele de pe întreg lanțul de aprovizionare cu biomasă, din sectorul logistic în țările adiacente Dunării. Obiectivul este simplificarea identificării de parteneri de afaceri potriviți prin funcții specifice de vizualizare și căutare
  • Acces facil la portofoliul de logistică al Dunării și informații despre transportul diferitelor produse de biomasă cu opțiuni de zoom specifice și identificarea poziționării porturilor
  • Privire de ansamblu asupra instituțiilor de sprijin, cum ar fi grupurile și instituțiile de cercetare, pentru promovarea cooperării
  • Opțiunea de a vă înregistra în platformă, în calitate de companie din regiunea Dunării activă, fie în logistică, fie în sectorul biomasei și bioenergiei
  • Vizualizarea dinamică a fluxurilor comerciale ale biomasei
  • Informații de fond privind rapoartele tematice ale proiectului
  • Accesul la manualul de schimbare modală pentru deplasarea transporturilor de biomasă pe căile navigabile interioare.

Platforma de transfer modal poate fi accesată prin intermediul acestui LINK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *