Acasă » Interes general » Școala de Vară EPG: Transformarea inteligentă a sectorului energetic (22-30 iulie 2021)

Școala de Vară EPG: Transformarea inteligentă a sectorului energetic (22-30 iulie 2021)

energynomics

Sectorul energetic trece prin schimbări profunde. În aceste zile, poate mai mult ca oricând, tinerii profesioniști care studiază, lucrează sau sunt interesați doar de domeniul energetic pentru interconexiunile sale cu economia, societatea sau mediul, au nevoie de o înțelegere mai largă a modului de operare al sectorului. În acest scop, tendințele energetice globale și procesele de elaborare a politicilor trebuie abordate în dinamica lor care influențează reciproc și evaluate împreună cu cea mai mare externalitate a sectorului energetic: urgența climatică.

Școala de vară „Transformarea inteligentă a sectorului energetic” este unul dintre programele de învățare emblematice ale Energy Policy Group, concepute pentru elevi și tineri profesioniști la început de carieră, pentru a le oferi cunoștințe aprofundate despre fundamentele sectorului energetic; o mai bună înțelegere a tendințelor energetice globale, precum și a oportunităților și provocărilor care apar. Programul a ajuns deja la cea de-a patra ediție și s-a dovedit rapid a fi un succes internațional cu cereri de înscriere venite din întreaga lume.

Mai precis, Școala de Vară este un program educativ de 9 de zile, care constă nu numai în prelegeri și seminarii conduse de reputați vorbitori internaționali, dar, de asemenea, în activități interactive și deplasări pe teren la o varietate de obiective energetice. Ținta este, prin urmare, îmbunătățirea cunoștințelor teoretice prin experiență practică, nemijlocită.

Se va acorda o atenție deosebită inițiativelor de decarbonizare cu sursele regenerabile de energie în centrul tranziției către un sistem energetic mai puțin intensiv și durabil din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Va fi avută în vedere o dezbatere pe tema sectorului de petrol și gazelor, cu provocările și perspectivele sale, precum și cu privire la combustibilii alternativi (e-mobilitate, biocombustibili, gaze naturale și hidrogen) pentru a iniția un dialog cu privire la viitorul transporturilor. Se va acorda o atenție specială digitalizării și tehnologiilor inteligente, precum și înțelegerii potențialului eficienței energetice de a permite un sistem energetic sigur și durabil, oferind în același timp beneficii sociale și de mediu.

Ediția din acest an abordează modul în care investițiile și fluxurile financiare compatibile cu tranziția către emisii scăzute de gaze cu efect de seră și dezvoltarea care să răspundă schimbărilor climatice pot fi încurajate prin pachetele de redresare economică. Aceste decizii vor modela infrastructura economică și energetică pentru următoarele decenii și vor determina aproape sigur dacă lumea are șansa de a-și îndeplini obiectivele energetice și climatice pe termen lung.

Cu toate acestea, Școala de vară nu este doar un proces de învățare, ci servește și ca o mare oportunitate de a dezbate, interacționa și construi un sentiment de apartenență la o comunitate care poate facilita ulterior o colaborare interdisciplinară și transfrontalieră pentru a implementa obiectivele tranziției energetice.

Detalii suplimentare și formularul de înscriere sunt disponibile AICI!

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *