Reprezentanți de vârf de la Atlas Copco, CMS Cameron McKenna și Vestas România participă în calitate de speakeri la Energy Breakfast Club, ediția de la malul mării!
Miercuri, 11 iunie, de la ora 9, la Hotel Vega din Mamaia, energynomics.ro vă propune o nouă întâlnire informală pentru a discuta cu colegii și partenerii oportunitățile energetice pe care le oferă cel mai bun prieten al României: Marea Neagră!
Cătălina Dragomir, Managing Director la Vestas CEU România, va prezenta poziția Vestas față de contextul actual din sectorul energiei regenerabile, precum și punctul de vedere al companiei cu privire la viitorul industriei eoliene. Vestas este cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, iar anul trecut a ajuns la o cifra de afaceri de aproximativ 204 milioane de euro în România.
Varinia Radu este partener în echipa globală a CMS dedicată industriei energetice, cu peste 12 ani de experiență în consultanța de business pentru proiecte și tranzacții în sectoarele petrol și gaze, electricitate și resurse minerale. Varinia Radu va prezenta o imagine a activității curente în explorarea de petrol și gaze la Marea Neagră și a cadrului legislativ relevant, atât românesc, cât și european, precum și unele dintre subiectele fierbinți ale momentului, cum ar fi un potențial nou regim de impozitare, dereglementarea prețului la gaze și contextul geopolitic care va influența comportamentul investitorului în proiectele offshore.
Marius Cristescu, Rental Manager pentru Romania, Bulgaria și Serbia, va prezenta soluțiile Atlas Copco pentru industria offshore: Aer comprimat și soluții OEM, generatoare portabile, pompe submersibile etc. Atlas Copco este lider de piață la nivel mondial în închirierea de echipamente pentru sectorul energetic, industria minieră și de foraj.
Vino la Energy Breakfast Club din 11 iunie pentru a afla care este stadiul proiectelor anunţate și în ce ritm se vor dezvolta în anii care vin.
Câteva zeci de specialiști în domeniu și-au anunțat deja participarea astfel că vor fi reprezentate cele mai importante companii cu activități relevante la Marea Neagră. Au confirmat prezența reprezentanți ai unor companii precum SGS România, Vestas România, Rompetrol Rafinare, Monsson, ICPE SA, Siveco, Inov Electric, Sterling Resources, Marsh România, Liebherr România, Flash Lighting Services, Soroment.
Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Mediului).
Tot mai numeroase sunt constrângerile (spaţiu, disponibilitate, cost) care încurajează exploatarea resurselor energetice offshore. România dispune de potenţial atât în zona hidrocarburilor, cât și în sectorul regenerabilelor.
- Care sunt cele mai avansate proiecte și care este impactul acestora asupra infrastructurii de procesare și transport?
- Cine sunt cei care iau hotărârea finală și care sunt argumentele decisive?
Temele propuse:
- Explorarea la Marea Neagră – situație și provocări
- Transportul hidrocarburilor
- Impactul asupra industriei – expertiză și parteneriat
- Finanțarea viitoarei infrastructuri energetice
- Energia offshore – tehnologia și know-how-ul momentului
- Reglementare – încurajarea investițiilor și protecția mediului
Participare
Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!
Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.
Ediții anterioare
2014 – Privatizările din energie (februarie)
Siguranță și Calitate în energie (aprilie)
Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 45 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.
Clubul se închide la ora 12.