Acasă » Electricitate » Distribuţie » Electrica a făcut la șase luni un profit net de 44 milioane de euro

Electrica a făcut la șase luni un profit net de 44 milioane de euro

14 august 2014
Distribuţie
energynomics

Electrica a înregistrat în primele șase luni venituri de 2,3 miliarde de lei (516,8 milioane de euro), în scădere cu 12%, de la 2,61 miliarde de lei în primul semestru al anului trecut. Profitul net semestrial net este de 197,1 milioane de lei (44,1 milioane de euro), mai mic cu 6% față de 209,1 milioane de lei, profitul net făcut în primul semestru din 2013

Compania a avut la șase luni un un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) consolidat de 466 milioane de lei, mai mare cu 10,8% față de 420,6 milioane de lei în primul semestru din 2013.

Veniturile companiei din activitatea de distribuție a electricității au crescut cu 1,5%, la 1,03 miliarde de lei, ca urmare a majorării tarifului reglementat. Activitatea de distribuție a electricității contribuie cu 33% la veniturile Electrica.

În perioada analizată, Electrica a înregistrat din furnizarea de electricitate venituri de 2,06 miliarde de lei, în scădere cu 15% față de perioada similară a anului 2013. Furnizarea de energie contribuie cu 66% la veniturile companiei de stat.

„Această scădere s-a datorat în principal scăderii cu 5% a tarifului mediu de furnizare de energie electrică și scăderii cu 36% a valorii certificatelor verzi inclusă în factura către consumatorul final (…). În plus, cantitățile furnizate au scăzut cu 6% ca urmare, în principal, a scăderii consumului de energie electrică la nivel național și ca efect al liberalizării pieței”, se precizează într=un raport al companiei, citat de Mediafax.

În primele șase luni ale acestui an Electrica a distribuit aproape 8 TWh și a furnizat aproximativ 5 TWh către 5,57 milioane de clienți.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *