Acasă » Electricitate » Distribuţie » Undă verde pentru vânzarea unei companii a RWE către un magnat rus

Undă verde pentru vânzarea unei companii a RWE către un magnat rus

25 august 2014
Distribuţie
energynomics

Germania va aproba vânzarea producătorului de petrol şi gaze naturale DEA, deţinut de compania de utilităţi RWE, către un investitor rus, scrie Reuters. RWE disponibilizează angajați și folosește vânzarea de active va instrument pentru reducerea datoriei de peste 30 miliarde de euro, scrie presa germană.

Afacerea are loc în timp ce relațiile economice și diplomatice dintre Rusia și UE sunt într-o continuă răcire de când Rusia a agresat Ucraina și a anexat Crimeea, fapt care a condus la o serie de critici adresate reprezentanților statului german, inclusiv de către politicieni din Germania.

Consorţiul Letter One, unde magnatul rus Mikhail Fridman, al doilea cel mai bogat om din Rus conduce un grup de investitori, a făcut o ofertă de 5,1 miliarde de euro companiei RWE pentru DEA în martie. În iunie, Ministerul federal al Economiei din Germania că a deschis o analiză prin care să determine dacă să se opună tranzacției sau nu.

Dacă achiziția are loc, consorțiul Letter One va intra în posesia unei companii care are licențe în perimetre de petrol și gaze în Europa, Orientul Mijlociu și nordul Africii. Tranzacția s-ar putea încheia până la finalul acestui an.

Guvernul german ar fi putut folosi un amendament din legea comerţului internaţional care îi permite să blocheze tranzacţiile care ameninţă „siguranţa şi ordinea publică”, ceea ce ar fi reprezentat o premieră în istoria recentă a Germaniei, scrie presa internațională citată de Mediafax.

RWE a deschis recent o filială de furnizare de energie pe piața românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *