Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute energynomics.ro » Soluții energetice la îndemână – Energy Breakfast Club (24 septembrie)

Soluții energetice la îndemână – Energy Breakfast Club (24 septembrie)

26 septembrie 2014
Evenimente Trecute
energynomics

Încă o dată, sala de conferințe din Palatul Cesianu Racoviță a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de experți în energie interesați de temele și invitații propuși de energynomics.ro la o nouă întâlnire din seria Energy Breakfast Club. Peste 50 de specialiști din domeniul energetic, din consultanță, avocatură și mediul financiar au analizat vreme de 3 ore soluții energetice pentru industrie, construcții și comerț, combătând amical perspective nu întotdeauna convergente.

Dialogul a fost lansat de Corneliu Rădulescu, Director General al Direcției de Eficiență Energetică din ANRE, care a prezentat succint modificările introduse de nou adoptata lege a eficienței energetice. Corneliu Rădulescu a subliniat că mai este nevoie de o politică de stimulente fiscale și/sau financiare care să atragă companiile capabile să investească. Altminteri, programele de acest tip nu vor reuși. Tot la fel de necesară va fi, în opinia oficialului ANRE, o mai mare participare a băncilor. „Nu am cunoștință de vreun caz în care o bancă să fi finanțat proiecte de eficiență energetică, poate doar cu implicarea BERD”, a spus Corneliu Rădulescu.

Răspunsul nu a întârziat: „Am lucrat mult pentru a putea finanța proiecte de eficiență energetică și așteptăm cu interes finalizarea tuturor chestiunilor legale și administrative”, a declarat Sebastian Staicu, expert finanțare în cadrul BCR.

Departamentul pentru eficiență energetică al ANRE apare după 1 octombrie

Corneliu Rădulescu a anunțat de asemenea că după 1 octombrie va apărea și noua structură din ANRE dedicată eficienței energetice.

Generare de energie cu echipamente Aggreko

Daniel Moldoveanu, Business Development Manager la Aggreko South East Europe a prezentat portofoliul companiei – lider la nivel global în furnizarea de soluții temporare de producere a energiei electrice și de control al temperaturii. Mai exact, soluții de energie și de control al temperaturii pentru clienții care au nevoie de ele fie foarte repede, fie pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Gama de echipamente Aggreko include generatoare de la 15kW până la 2MW, într-o flotă de aproape 18.000 de unități, cu o capacitate totală de peste 9.100 MW. Un interesant studiu de caz prezentat a fost proiectul de instalare a 42 de containere Aggreko, în numai 17 zile, pentru asigurarea unui necesar de 30 de MW pe durata reviziei anuale la hidrocentrala din Machu Picchu, din Peru – vezi video.

În plus, Daniel Moldoveanu a menționat că Aggreko furnizează inclusiv soluții de electricitate pe durată nedeterminată pentru clienții care au acces la resurse de gaze sau biomasă.

În peste 50 de ani in care a oferit soluții energetice și de control termic, Aggreko a lucrat cu cele mai mari companii dintr-o gamă diversă de industrii: petrol și gaze, construcții, minerit, utilități, industria petrochimică, telecomunicații, evenimente și industria navală.

Descarcă prezentarea lui Daniel Moldoveanu.

Emerson – Ridgid Tools – hărți detaliate a rețelei subterane de utilități

Camil Aliman, Manager regional pentru România și Ungaria, Emerson – Ridge Tools, a prezentat tehnologii pentru localizarea și poziționarea cablurilor electrice și a conductelor de utilități cu ajutorul sistemelor GPS. Noile produse de la RIDGID, brand al Emerson Electric Co, identifică cabluri sau conducte la adâncimi de 10 metri, cu o precizie de până la 5-10 centimetri.

În plus, sistemele informatice permit realizarea de hărți detaliate a rețelei subterane de utilități, prevenind accidentele în săpăturile de suprafață și în operațiunile de subtraversare.

Emerson este un producător global care integrează tehnologia și ingineria pentru a genera produse inovatoare clienților din domeniul industrial, comercial și construcții. Grupul are 230 de fabrici în lume, dintre care 5 în Cluj-Napoca, iar o a șasea este în dezvoltarea la Oradea.

Brandul Ridgid Tools a intrat în portofoliul Emerson în 1966. În 2013, grupul a înregistrat venituri de peste 24,7 miliarde de dolari.

Descarcă prezentarea lui Camil Aliman.

Au asistat la prezentări și au participat la discuții reprezentanți ai companiilor AB Energy România, Aggreko, Apa Nova, BCR, Brands International, CMS Cameron McKenna, Dalkia România, Deloitte, DSV, Eco Solution, Ecoalternativ, Electrica Furnizare SA, Emerson Ridge Tools, Enel Energie SA, Energobit Group, Eolenvest, Ernst & Young, Expert Petroleum, Falcon Electronics, Flash Lighting Services, GDF Suez Energy România, Intelen, InterAviation Charter, Mazars România SRL, RET Utilaje Bucharest, Ridgewood Advisors, Romelectro, RVR Energy, Schneider Electric România, SGS România, Sixt New Kopel, Slow Energy Europe, Smart Energy Group, Transelectrica, TUV Rheinland România, UTI Grup, Watt Plus.

Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai ACUE (Federația Patronală a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie), Ambasada SUA, CNR-CME, Consiliul Concurenței, Universitatea Politehnică București, WU Executive Academy.

WU Executive Energy Expert

La eveniment au participat și reprezentanți ai WU Executive Academy, care au oferit detalii despre cursul eveniment care se va desfășura luna viitoare la București. În 20 octombrie 2014 va debuta, prima serie a cursurilor din cadrul WU Executive Energy Expert – un produs unic pe piața din România care oferă o abordare integrată a tematicilor industriei energetice: tendințe actuale și schimbări în sectorul energetic, economia energiei, negociere, reglementarea sectorului energetic, cu accent pe cele mai recente directive europene.

În fiecare zi vom avea un alt lector de mare prestigiu care va aborda în profunzime una dintre tematicile de mai sus. Profesorii sunt selectați din echipa de lectori ai WU Executive Academy, persoane cu experiență îndelungată și cunoștințe aplicate în industria energetică. Cursanții vor beneficia de o certificare WU, precum și de o serie de prelegeri din partea unor reputați experți din România.

Calificările obținute în urma participării la curs vor fi confirmate printr-o diplomă specială, emisă local și certificată de WU Executive Academy. WU Executive Academy va asigura conținutul pentru toate materialele tipărite și electronice, precum și pentru materialele auxiliare.

Despre eveniment

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri.

Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 45 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 12.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație sau pentru a ne propune o temă!

2 thoughts on “Soluții energetice la îndemână – Energy Breakfast Club (24 septembrie)”

  1. Pingback: Mariana Voicu (Ministerul Economiei), speaker la EBC despre eficiență energetică (11 februarie) |

  2. Pingback: Pe 18 martie, Energy Breakfast Club prezintă Ridgid Innovation Roadshow 2015 |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *