Acasă » Electricitate » PROCESIO – un mediu colaborativ pentru automatizarea proceselor de business

PROCESIO – un mediu colaborativ pentru automatizarea proceselor de business

14 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

În 2021, Ringhel își propune o cifră de afaceri de două milioane de euro, în creștere accelerată față de cea din 2020 (800.000 de euro). Noua platformă a companiei, PROCESIO, ar urma să contribuie cu vânzări recurente de peste 500.000 de euro. După o nouă rundă de finanțare încheiată cu succes – 675.000 de euro atrași prin Seedblink, echipa din jurul fondatorului Mihai Dârzan, poate vorbi cu noi argumente despre venituri de zeci de milioane de euro prin PROCESIO.

PROCESIO este o platformă și o tehnologie în același timp, spune Marian Voicu, CEO PROCESIO. “PROCESIO este un mediu colaborativ în care analistul de business poate automatiza procese de business folosind componente existente în platformă sau pre-construite de către persoanele tehnice. PROCESIO poate orchestra și automatiza procese de business, având capabilitatea de a interconecta orice alt sistem, prin API-uri.” Din acest an, PROCESIO poate fi utilizat ca back-end pentru orice software. Practic, nu mai trebuie să gestionezi complexitatea unui sistem bazat pe micro-servicii, scalabil și distribuit – folosești PROCESIO și peste el poți construi interfețe vizuale în orice tehnologie.

PROCESIO a apărut ca urmare nevoii companiei de a adapta propriile sisteme la modificările legislative și operaționale, explică Mihai Dârzan, fondator și CEO Ringhel. “Metoda noastră tradițională de lucru era să codăm fiecare aplicație pentru clienții noștri, un proces de durată care nu oferea mereu flexibilitatea necesară pentru schimbările rapide din piață. Am observat că putem fi de 10 ori mai eficienți când construim aplicații fără a coda fiecare element în parte de la zero. Apoi am dorit să oferim această capabilitate direct clienților noștri, adică să nu mai fie nevoie ca ei să aștepte ca noi să venim cu un anume software, ci să își poată construi singuri aplicațiile de care au nevoie.”

Cei doi afirmă că PROCESIO se pretează oricărui sector de activitate, de la HR și contabilitate, la relații cu clienții, administrarea stocurilor, marketing și vânzări – aproape toate sectoarele pe care, din perspectiva industriei energetice, le numim “conexe”. Pentru sectorul energetic sunt cel puțin trei forme de utilizare specifice: schimbarea furnizorului de energie electrică și gaze naturale, transferul de informații între părțile implicate în activitatea de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale, precum și transmiterea rapoartelor obligatorii către reglementator.

Un interviu extins cu Mihai Dârzan și Marian Voicu va apărea în următoarea ediție a revistei Energynomics Magazine, care va fi lansată pe 8 iunie.

 

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *