Acasă » Electricitate » E.ON: Patrick Lammers este noul CEO al companiei

E.ON: Patrick Lammers este noul CEO al companiei

19 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Consiliul de Supraveghere al E.ON l-a numit pe Patrick Lammers ca succesor al lui Karsten Wildberger, care va părăsi compania la propria cerere pentru a prelua funcția de CEO la Ceconomy AG.
Lammers este în prezent directorul executiv al filialei E.ON Essent, principalul furnizor de energie electrică din Olanda. În același timp, este responsabilul E.ON pentru vânzări și soluții pentru clienți în regiunile Europa de Vest și de Est.

Lammers s-a alăturat Essent în 2010 și a deținut diferite roluri de conducere înainte de a deveni membru al consiliului de administrație în 2012 și președinte al consiliului de administrație al companiei în 2017. În același timp, el a deținut și funcții centrale la nivelul grupului pentru RWE Group și ulterior pentru innogy, inclusiv în calitate de Senior Vice President Digital Retail.

Pe lângă cei peste zece ani în sectorul energetic, Lammers are, deasemenea, mulți ani de experiență aprofundată în industrii și piețe din afara industriei energetice clasice. Din 2007 până în 2009, a fost CEO al grupului britanic Dyson plc, iar din 2005 până în 2007 a fost director general al Dureal, o companie de start-up pentru vânzări, marketing și producție AdBlue, pe care a transformat-o într-o companie pan-europeană. Înainte de aceasta, a lucrat pentru Royal Dutch Shell timp de aproximativ 15 ani, ocupând funcții internaționale în Downstream.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *