Acasă » Electricitate » George Stoica, Eaton explică utilizarea convertizoarelor de frecvență în operarea motoarelor

George Stoica, Eaton explică utilizarea convertizoarelor de frecvență în operarea motoarelor

28 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Noile directive europene cer utilizarea unor convertizoare de frecvență în operarea motoarelor de nouă generație, a afirmat George Stoica, Product Manager, Eaton Romania, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizate de Energynomics.

Eaton, companie globală cu prezență pe toate continentele, se axează în România, în afara facilităților de producție, pe managementul energiei, a spus George Stoica.

”Putem asigura componente și soluții pentru tot ceea ce înseamnă lanțuri elementare – de la producție la consumator, inclusiv zona de automatizări industriale și eficientizarea acestor procese de transport, de alimentare, de automatizare sau acționări electrice. În România suntem prezenți prin biroul local din București, dar și birouri locale – Cluj, Timișoara, Baia Mare, Iași, Constanța, Craiova și Brașov. Din punct de vedere al producției, avem trei fabrici, una din zona Aradului și încă două în zona Maramureșului”, a spus el.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI GEORGE STOICA

Eficientizarea energetică cu ajutorul convertizoarelor de frecvență implică două direcții mari, reglementate de Directive europene. Directiva ErP din 2009 promovează folosirea convertizoarelor prin două Regulamente. ”Se impune folosirea motoarelor de eficiență energetică 3 (IE3).”

 width=Din 2015 și până acum a existat o excepție, puteau fi folosite motoare IE2 cu convertizoare (0,75-7,5kW) sau IE3. Din 2017 gama de putere s-a extins către 375 kW, dar, de obicei, după o anumită putere, este ineficient să mai acționăm un motor electric direct de la rețea – deci este nevoie de convertizor de frecvență, pentru a beneficia de controlul turației și eliminarea unor pierderi, a mai spus el, oferind apoi detalii și explicații tehnice.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Cargus, Claritech, CREESC, Eaton, Enel X România, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbines Europe, Photomate, Renovatio, Simtel, Wiren.

Peste 220 de persoane s-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *