Eaton este o companie globală, prezentă în 178 de țări, care produce soluții de electroalimentare, soluții pentru industria auto și aeronautică. În România, Eaton este prezentă cu trei fabrici și 2.500 de angajați, unde sunt produse o parte din echipamente, a spus Cătălin Crivineanu, Sales Engineer, Power Quality, Eaton Romania, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara”, organizate de Energynomics.
Unul din segmentele cu care Eaton este prezent pe piața energiei este format de sursele de energie în caz de avarie, sau UPS.
”Într-o lume ideală, nu ar fi nevoie de UPS-uri într-o instalație electrică; dar lucrurile nu sunt ideale, rețeaua de alimentare cu energie electrică de multe ori nu este în cei mai buni parametri. În plus, și noi, ca utilizatori, o poluăm cu echipamentele conectate la rețea – generăm variații de frecvență, armonice sau zgomot de rețea. UPS-urile se instalează pentru alimentarea sarcinilor sau echipamentelor critice și asigură continuitatea alimentării acelor echipamente sau aplicații”, a explicat Crivineanu. El a prezentat noul UPS 93 PM de generația a doua, lansată în acest an, care are o eficiență de 97%, în dublă conversie.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CĂTĂLIN CRIVINEANU
În același timp, soluțiile de stocare ale Eaton utilizează energia stocată în baterii în paralel cu UPS-urile pentru a furniza energie la comandă.
”Energia poate fi furnizată direct către sarcină. Sunt multiple aplicații: aleg să plătesc mai puțină energie la furnizorul meu, pot să furnizez energie direct în rețea sau să reglez frecvența la comandă”, a spus el.
Soluțiile de stocare pot fi instalate în fabrici, pentru a asigura continuitatea alimentării. Bateriile pot fi astfel folosite pentru a genera energie, atunci când există surplus. UPS-urile Eaton au o eficiență de 97-98%, față de media pieței de 95%, ceea ce poate genera economii la scală, amortizând mai repede investiția.
Produsele Eaton oferă instrumente pentru gestiunea energiei de orice tip. În România, compania este prezentă în București, unde se află sediul central, dar și în alte orașe, precum Brașov, Constanța, Baia Mare, Cluj și Timișoara. Compania deține două fabrici în Maramureș și o a treia la Arad.
Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Centrica Business Solutions, Eaton, ENGIE Romania, Enel X România, Kawasaki Gas Turbines Europe, Renovatio, Sixt, Wiren.