Acasă » Electricitate » Corina Popescu: Trebuie să știm care este baza pe care ne construim planul de investiții pe termen lung

Corina Popescu: Trebuie să știm care este baza pe care ne construim planul de investiții pe termen lung

16 noiembrie 2021
Electricitate
energynomics

Reuniunea COP26 are și scopul de a veni cu o declarație reînnoită că suntem cu toții deja angajați în lupta pentru a atinge nivelul de zero emisii cu efect de seră până în 2050, a spus Corina Popescu, CEO Electrica SA, în cadrul unei conversații la nivel înalt organizate de Energynomics. „În ceea ce privește sustenabilitatea, România a dovedit deja acest lucru”, a continuat ea, „întrucât ne-am atins obiectivul de țară pentru 2020 încă din 2015. Pentru viitor, și pentru a nu repeta greșelile din trecut, avem nevoie de o legislație și un cadru de reglementare mai stabile”.

Pentru a atinge obiective atât de ambițioase precum cele despre care vorbim, sectorul privat are nevoie de un mediu de investiții foarte sigur, a adăugat Corina Popescu. „Electrica este o companie listată la bursă și trebuie să știe pe ce baze își construiește planul său de investiții pe termen lung.”

Corina Popescu a mai amintit că, până de curând, Electrica era doar o companie de distribuție și furnizare a energiei electrice, chiar dacă una dintre cele mai mari. „Acum doi ani, am pornit o mare transformare prin aceea că am adăugat între operațiunile noastre și producția de energie electrică din surse veri. Am achiziționat o mică centrală solară aflată deja în operare și sper că până la sfârșitul acestui an să mai finalizăm o tranzacție astfel încât să creștem portofoliul de producție. Suntem implicați nu doar în preluarea de capacități de generare existente, ci și în trei proiecte prin care ne dorim să dezvoltăm 2.000 MW în noi capacități eoliene și solare.”

Corina Popescu s-a mai referit la necesitatea de a avea securitate în aprovizionare. „România trebuie să-și mențină portofoliul de producție echilibrat, care în trecut a fost marele nostru avantaj. Am reușit să depășim momente dificile în trecut și suntem principalul furnizor de securitate energetică în regiune.”

„Ceea ce trebuie să știm după COP26 este care sunt țintele pe care le vom urmări cu toții. De asemenea, important pentru atingerea acestor obiective ambițioase este ca sectorul energetic să aibă o singură voce, să pregătim un plan și apoi să ne ținem de el și să îl punem în aplicare.”

CITEȘTE ȘI Anna Akhalkatsi (Banca Mondială): COP26 trebuie să însemne ambiție și acțiune

CITEȘTE ȘI Andrew Noble: Combaterea schimbărilor climatice este importantă pentru fiecare dintre noi

CITEȘTE ȘI Alexandru Maximescu (OMV Petrom): Resursele de gaz sunt necesare pentru tranziția energetică a Europei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *