Acasă » Interes general » Companiile energetice daneze văd oportunități semnificative pe piața din România

Companiile energetice daneze văd oportunități semnificative pe piața din România

energynomics

Dialogul româno-danez în industria energetică a beneficiat de un sprijin puternic din partea a trei instituții puternice care au organizat o conferință dedicată eforturilor comune pentru o tranziție energetică eficientă: Ambasada României în Danemarca, Centrul Român al Energiei și Federația Industriilor Energetice din Danemarca. Peste 50 de persoane s-au bucurat de conferința în persoană și multe altele au urmărit discursurile online.

Evenimentul a fost deschis de E.S. domnul Alexandru Grădinar, ambasadorul României în Regatul Danemarcei. El le-a urat bun venit tuturor celor prezenți și le-a cerut să se angajeze în schimburi de idei și în multiplicarea contactelor pentru consolidarea relațiilor de afaceri dintre România și Danemarca. În prima sa intervenție, Corneliu Bodea, președintele Centrului Român al Energiei, a evidențiat marile provocări și cele mai importante oportunități ale momentului, un moment în care recuperarea după pandemie se întâlnește cu criza prețurilor la energie. „Ambele țări sunt campioane în regiunile lor în ceea ce privește investițiile în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a spus el.

„Relațiile noastre cu România sunt solide”, a declarat Troels Ranis, director al Federației daneze a industriilor energetice. „Exporturile noastre de tehnologie energetică în România au crescut și continuă să crească, anul trecut ajungând la 40 de milioane de euro. Mai multe companii daneze sunt deja prezente în România”, a precizat. „Ne așteptăm ca aceste schimburi să crească încă și mai puternic în anii următori, deoarece România oferă semnificative oportunități de piață.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *