Un studiu realizat de Eaton demonstrează că tehnologia Push-in este considerabil mai eficientă, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și din cel al economiei de timp. În plus, se estimează că această tehnologie va deveni standardul industriei în viitor.
Un studiu amplu realizat de Eaton, în colaborare cu Hanseatic Power Solutions (HPS), producător de tablouri și sisteme de comandă, și I²PS, laborator independent de testare, a demonstrat avantajele nete pe care tehnologia Push-in le oferă utilizatorilor comparativ cu soluțiile clasice ale bornelor cu șurub sau cu arc. Tehnologia Push-in aduce economii de timp și de costuri în toate etapele ciclului de viață al tabloului.
Soluția constructivă a bornelor Push-in permite asamblarea fără unelte (dacă se utilizează conductori rigizi sau conductori ce au capete de conductor tratate), asigurând totodată o fiabilitate crescută comparativ cu opțiunile existente pe piață.
Avantajele tehnologiei Push-in vin din soluția constructivă dezvoltată de Eaton care permite, în cazul conectorilor rigizi sau al celor care au capetele tratate, conectarea cu o singură mână, fără a utiliza vreo unealtă. Pentru a testa eficiența acestei soluții, HPS a înregistrat timpul necesar pentru angajații proprii de a conecta 100 de puncte de borne utilizând borne cu șurub, cu arc și Push-in. Rezultatele au arătat o economie de timp de 50% a tehnologiei Push-in față de conexiunile cu șuruburi și de 40% față de conexiunile cu arc.
”Ne bucurăm că rezultatele acestui studiu confirmă ceea ce știam deja, anume că tehnologia Push-in este tehnologia viitorului. Este uimitor că am reușit să producem acest sistem de borne care este mai sigur decât cele existente pe piață în momentul de față, dar în același timp mai economic și mai ușor de instalat. Beneficiile pentru companii sunt evidente și nu am nicio îndoială că tehnologia Push-in va deveni stadardul pentru industrie în scurt timp”, a declarat Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România.
Eaton se așteaptă ca bornele Push-in să înlocuiască în câțiva ani bornele cu arc, preluând și cota de piață de la bornele cu șurub.
cine are competență și autorizatie pentru aceste montaje ?