Acasă » Interes general » E.ON: Lecții despre energie predate de voluntari pentru 1.400 de elevi din opt județe

E.ON: Lecții despre energie predate de voluntari pentru 1.400 de elevi din opt județe

7 iunie 2022
ESG
energynomics

Aproape 1.400 de elevi și 85 de cadre didactice de la 20 de școli din județele Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Cluj, Arad, Suceava și Alba au participat, în prima jumătate a acestui an, la lecțiile despre energie susținute de voluntarii Delgaz Grid, E.ON și reprezentanții Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență. 

După ce la începutul anului lecțiile s-au desfășurat online, ca urmare a situației pandemice, în ultima perioadă voluntarii E.ON au avut bucuria de a-i întâlni pe copii față în față. Primele lecții despre energie au avut loc la Școala Gimnazială „Alexandru I. Cuza” din Fălticeni și la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca. 

„M-am bucurat cu adevărat că, după o perioadă foarte grea legată de pandemie, am reușit să ajung din nou într-o clasă de copii, unde am putut să le povestesc și să le împărtășesc câteva lucruri despre experiența mea din cei 18 ani în compania noastră. Am simțit emoții la începutul lecției, dar apoi nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră și jumătate. Copiilor le-au plăcut foarte mult discuțiile, materialele și experimentele prezentate”, a povestit Călin Oprea, unul dintre voluntarii Delgaz Grid. 

Elevii au fost foarte curioși și au avut o mulțime de întrebări pentru voluntarii noștri, printre care s-a aflat, recent, și CEO-ul E.ON România, Volker Raffel, care le-a explicat copiilor, pe înțelesul lor, cum se produce energia electrică, ce se întâmplă dacă un oraș sau o țară întreagă rămân fără curent electric, cum intervin echipele atunci când o furtună rupe firele de curent sau unde se consumă cel mai mult gaz și de ce. 

„Ca tată a trei copii cu vârste apropiate, știam că micuții au o curiozitate nemărginită și așteptările nu mi-au fost înșelate. Mi-au adresat o mulțime de întrebări și am încercat să le explic pe înțelesul lor cum se produce energia electrică sau despre cum putem reduce consumul de energie, păstrând confortul și evitând risipa. A fost o experiență foarte plăcută, deși au fost și întrebări care m-au pus în dificultate și cred cu tărie că trebuie să facem tot ce putem să le oferim celor mici informațiile de care au nevoie”, a declarat Volker Raffel după ce a petrecut o oră ca profesor la Școala „Romulus Guga” din Târgu Mureș. 

Voluntarii Delgaz Grid și E.ON sunt impresionați la fiecare lecție de atmosfera pe care o găsesc în clase și de curiozitatea copiilor, precum și de entuziasmul lor. 

Cea mai recentă întâlnire din proiectul „Lecții despre Energie” a avut loc săptămâna trecută, la Liceul de Artă Târgu-Mureș, unde partenerii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” Mureș au desfășurat și un exercițiu de evacuare, în care copiii au învățat cum să se comporte în preajma surselor de energie și ce au de făcut pentru a preveni incidente care le pot afecta viața. 

Proiectul „Lecții despre energie” al E.ON România a debutat în 2009, scopul acestuia fiind însușirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. În cei 13 ani, în acest program au fost implicați aproximativ 1.200 de voluntari care le-au împărtășit informații despre energie și siguranță celor 21.000 de elevi din 600 de școli din zona de activitate E.ON și Delgaz Grid. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *