Acasă » Regenerabile » TeraPlast a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru un proiect solar de 4,5 MW

TeraPlast a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru un proiect solar de 4,5 MW

26 iunie 2022
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Grupul TeraPlast a depus o cerere de finanțare a proiectului „Înființare capacitate nouă de producție a energiei electrice din surse solare, cu instalații de stocare integrate, pentru autoconsumul TeraPlast SA” prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul vizează dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din parcul industrial din Sărățel.

Investiția presupune construcția unei centrale fotovoltaice. Energia rezultată ar urma să fie utilizată în cadrul Grupului. Proiectul a fost depus în platforma PNRR, unde au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabilă.

”Acest proiect ambițios ne ajută să marcăm două puncte importante din strategia Grupului. Investiția este parte integrantă a programului nostru dezvoltare sustenabilă, de reducere semnificativă a amprentei de carbon, așa cum ne-am asumat. Proiectul de față contribuie la reducerea emisiilor anuale cu peste 3.200 tone CO2e (CO2 echivalent). În al doilea rând, producția de energie din surse regenerabile ne crește competitivitatea, prin reducerea unor costuri, și ne oferă o expunere mai mică la volatilitatea pieței de energie, într-un context complex cum este cel actual, care tinde să devină persistent. Vom continua să investim în acest gen de soluții și în viitor deoarece sunt beneficii reale atât pentru business, cât și pentru mediu” a afirmat Nicolae Roșu, director operațional al Grupului TeraPlast.

Proiectul este parte din bugetul de investiții al TeraPlast pentru 2022. Valoarea totală a proiectului depus trece de 19 milioane de lei. Investiția include o centrală fotovoltaică cu putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsă (din invertoare) de 3,8 MW.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *