Acasă » Petrol și Gaze » Popescu: Interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria (IGB), inaugurat vineri

Popescu: Interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria (IGB), inaugurat vineri

7 iulie 2022
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria (IGB) va fi inaugurat vineri, 8 iulie, susține ministrul Energiei, Virgil Popescu. Ministrul grec al Energiei a confirmat informația, potrivit Reuters..

”Astăzi am participat alături de prim – ministrului României Nicolae Ciucă la întâlnirea de lucru cu prim-ministrul Republicii Elene Kyriakos Mitsotakis și ministrul Energiei Kostas Skrekas. Salut anunțul premierului grec de reactualizare a colaborării noastre în domeniul energetic, având în vedere că Grecia va deveni un nod de transport a gazului natural, care va acoperi inclusiv nevoile României.

”Mâine va fi inaugurat interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria, iar asta este o veste foarte bună și pentru țara noastră, din perspectiva diversificării rutelor și surselor de aprovizionare. În urma discuțiilor de astăzi, urmează ca împreună cu omologul meu Kostas Skrekas să semnăm un memorandum care să asigure continuarea proiectelor noastre comune în domeniul energiei, pe termen mediu și lung. Cooperarea dintre România și Grecia în domeniul energiei este una puternică”, a scris Popescu, pe Facebook.

Totodată, ministrul grec al Energiei a spus că IGB a fost finalizată și poate începe operațiunile comerciale luna aceasta, potrivit Reuters.

Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB), care a întâmpinat mai multe obstacole administrative în ultimii ani, este important pentru securitatea energetică a Bulgariei, rămasă fără gaze rusești după ce a refuzat să plătească în ruble, rezpingând, astfel, condiția impusă de Moscova.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *