Business for Inclusive Growth (B4IG) a anunțat astăzi că Enel s-a alăturat coaliției de afaceri globale. Coaliția de afaceri reprezintă 4,4 milioane de angajați și au un venit cumulat de peste 1 trilion USD. B4IG are la bază convingerea că afacerile joacă un rol central în asigurarea faptului că orice creștere economică viitoare este distribuită echitabil în societate. Împreună cu OCDE în calitate de partener strategic, coaliția își propune să intensifice acțiunile de afaceri privind inegalitatea, prin promovarea drepturilor omului, construirea de locuri de muncă incluzive și consolidarea incluziunii în lanțurile valorice și ecosistemele companiei.
B4IG dezvoltă „Calea pentru schimbare” pentru a combate diferitele forme de inegalitate într-o manieră consecventă prin acțiuni de afaceri. Cel mai recent, coaliția a publicat o Metodologie de Aprovizionare Incluzivă și Ghid de Transformare Responsabilă. În plus, B4IG abordează în mod activ probleme precum tranziția justă, drepturile omului, salariul de bază pentru un trai decent și accesul la bunuri și servicii esențiale prin instrumente practice și inițiative internaționale.
Enel este o companie multinațională de energie și un jucător integrat de top pe piețele de energie și surse regenerabile la nivel global. Grupul este prezent în 30 de țări din întreaga lume, având o capacitate totală de producere a energiei peste 90 GW și distribuind energie electrică printr-o rețea ce depășește 2,2 milioane de kilometri către peste 75 de milioane de utilizatori finali. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case și întreprinderi. Compania se angajează să pună omul în centrul strategiei sale, înțelegând că promovarea incluziunii, încurajării și participării oamenilor este cheia pentru asigurarea unei tranziții juste și echitabile, deoarece acestea vor avea impact asupra clienților și a societății în general. Pentru a îndeplini această promisiune, „Open Power” este caracteristica definitorie care leagă scopul, misiunea și strategia Enel. În acest context, două concepte interdependente sunt critice: crearea valorii comune (CSV), care se referă la ideea că succesul pe termen lung al Enel depinde de crearea valorii atât pentru afaceri, cât și pentru comunitățile în care acestea sunt implementate și Open Innovability, care se bazează pe convingerea că sustenabilitatea va fi motorul inovației.
Ambele concepte funcționează în strânsă coordonare pentru a se asigura că Enel creează valoare pentru toate părțile interesate prin inovare către o tranziție energetică justă.
Coaliția B4IG cuprinde corporații din Europa, America de Nord și Asia, inclusiv Accenture, AXA, BASF, BNP Paribas, Capgemini, Danone, Edelman, Enel, Caisse des Dépôts, Henkel, Hitachi, J.P. Morgan, JAB, Kering, Keurig Dr Pepper, L’Oréal, Legal și General, Mars, Michelin, Microsoft, Panera Bread, Pret A Manger, Ricoh, Salesforce, Schneider Electric, Sodexo, UniCredit, Unilever, Veolia și Vinci.
„La Enel, credem că incluziunea oferă afacerilor oportunitatea de a inova, de a îmbunătăți mediul la locul de muncă și de a promova productivitatea”, a declarat Francesco Starace, CEO al Grupului Enel. „Implicarea în cadrul rețelei B4IG este încă un pas în cadrul angajamentelor noastre de a promova medii incluzive în toate operațiunile noastre de afaceri și de a conduce calea către o tranziție energetică justă”.
„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Enel pentru a continua să avansăm și să susținem practicile de afaceri incluzive ca o coaliție. Expertiza și practicile Enel în domeniile incluziunii și tranziției energetice juste se aliniază îndeaproape cu munca pe care o desfășurăm la B4IG pentru a combate inegalitățile de venituri și oportunități”, a adăugat Camille Putois, CEO al B4IG.