Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Beach Energy renunță la un perimetru din Marea Neagră

Beach Energy renunță la un perimetru din Marea Neagră

18 februarie 2015
Explorare și producție
energynomics

Beach Energy a renunţat la dezvoltarea unui perimetru din zona românească a Mării Negre. Decizia australienilor poate avea o influenţă directă asupra României, întrucât Beach Energy are o participaţie de 30% dintr-un bloc din Marea Neagră, Cobălcescu Est, pe care a achiziţionat-o în 2012, conform economica.net.

Blocul are o suprafaţă de 1.000 de kilometri pătraţi şi nu a mai fost concesionat înainte, pentru că se afla în zona de mare teritorială pe care România o disputa cu Ucraina şi care, după o decizie de la Haga, a revenit României.

Adâncimea zonei este de maximum 100 de metri, iar zona ar avea rezerve dovedite de hidrocarburi. Efectiv, concesiunea a fost acordată în octombrie 2011, pe şase ani, cu perioadă de prelungire de încă 4 ani.

Compania australiană a fost forţată să scadă valoarea contabilă a activelor sale, după ce a descoperit că exista o diferenţă între nivelul acestui indicator şi valoarea lor pe piaţă, în corelaţie cu scăderea abruptă a preţului la petrol.

Compania Beach Energy, cu sediul în Adelaide, este încă o companie australiană de petrol şi gaze pe lista celor care au anunţat că vor reduce valoarea contabilă a activelor (write down) ca urmare a căderii preţului barilului de petrol, relatează The Australian Business Review, preluată de economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *