Acasă » Uncategorized @ro » GDF Suez pierde 9% din profit pe fondul producţiei nucleare scăzute

GDF Suez pierde 9% din profit pe fondul producţiei nucleare scăzute

2 martie 2015
Uncategorized @ro
energynomics

GDF Suez îşi va reduce costurile şi va întârzia unele cheltuieli în acest an, din cauză că preţul mai scăzut al ţiţeiului va afecta câştigurile companiei în 2015. Profitul firmei a scăzut cu 9% anul trecut, din cauza întreruperilor suferite în Belgia, în activitatea pe segmentul energiei nucleare, transmite Bloomberg.

În 2014, venitul net recurent a ajuns la 3,1 miliarde de euro, de la 3,4 miliarde de euro în 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la o valoare medie de 3,15 miliarde de euro pentru anul trecut. GDF a transmis că va plăti dividende de 1 euro pe acţiune pentru 2014 şi un nivel cel puţin egal pentru anul curent, conform Bursa.

Compania intenţionează să-şi scadă costurile şi să amâne unele cheltuieli, din cauza prăbuşirii preţurilor la ţiţei. Reprezentanţii corporaţiei se aşteaptă ca această evoluţie să provoace scăderi de 350 milioane de euro ale venitului net recurent pe 2015.

GDF Suez, afectată de scăderea cererii de energie în Europa, încearcă să compenseze declinul prin închiderea unor centrale şi extinderea în Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *