Acasă » Electricitate » Cele mai eficiente sisteme de producere a căldurii în orașe sunt cele de mici dimensiuni

Cele mai eficiente sisteme de producere a căldurii în orașe sunt cele de mici dimensiuni

11 octombrie 2022
Cogenerare
energynomics

Conglomeratul japonez Kawasaki dezvoltă sisteme eficiente pentru producerea în cogenerare a energiei electrice și termice, iar cele mai potrivite unități pentru asigurarea necesarului de energie la nivel urban sunt capacitățile mai reduse, dar cu o eficiență extrem de ridicată, consideră Cristian Athanasovici, Business Development Manager la Kawasaki Gas Turbine Europe.

„Suntem preocupați de mediu și de reducerea poluării și de aceea am dezvoltat echipamente care se adresează producerii distribuite de energie. Vrem să venim cât mai aproape de consumatori pentru a diminua pierderile și pentru a o eficiență ridicată de utilizare e resursei primare”, la conferința “Regional Approach – Chișinău”, organizată de Energynomics.

Vânzările totale al Kawasaki în anul fiscal 2020 s-au ridicat la 1,48 trilioane de yeni japonezi (11,6 miliarde de euro). Cea mai mare contribuție în vânzări au avut-o sistemele aerospațiale (29,8% din total), urmate de divizia de motoare pentru motociclete (21,1%) și sistemele destinate sectorului energetic (16%). Componenta de robotică și mașini de precizie a asigurat 12,6% din vânzările grupului, iar construcția de nave și structuri offshore a livrat 6,1% din total.

Kawasaki și-a stabilit biroul românesc în București în 2018 și are în prezent 67 de angajați. Biroul este responsabil pentru activitățile de promovare și vânzări în Europa de Sud-Est. Compania își fundamentează businessul din sectorul energetic pe trei piloni, respectiv decarbonizare, descentralizare și digitalizare.

”Eu aș adăuga un al patrulea pilon, care este gazul natural, mai ales având în vedere conjunctura actuală”, a adăugat Athanasovici.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Kawasaki și RWE plănuiesc să construiască una dintre primele turbine cu gaz 100% hidrogen din lume la scară industrială în Lingen. Proiectul este unul dintre primele la nivel mondial care folosește o turbină cu gaz pentru a transforma hidrogenul în energie electrică la scară industrială. Centrala, cu o putere de 34 MW, ar putea deveni operațională la jumătatea anului 2024. Turbinele cu gaz Kawasaki pot funcționa cu 100% hidrogen, 100% gaz natural și cu orice combinație a ambelor.

Conferința „Abordare Regională Chișinău” a fost organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: BRM East Energy MD, Huawei, Kawasaki Gas Turbine Europe, Schneider Electric, Transelectrica, Transgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *