Atenția investitorilor este în prezent concentrată pe costurile instalării panourilor fotovoltaice, dar în viitor o provocare semnificativă va fi dată de exploatarea tehnică și comercială. Utilizarea sistemului de tracking pentru instalarea panourilor fotovoltaice conduce la creșterea cu 16% a producției de energie și contribuie la scăderea cu 5% a costului pe kWh, a spus Marius Bolba, Sales Manager la Geminox.
”Dacă vorbim despre comunități sustenabile, în același timp trebuie să vorbim și despre producția locală de energie regenerabilă. Energia fotovoltaică este la îndemâna utilizatorului final, clientului casnic și a companiilor. Vorbim foarte mult despre instalarea panourilor fotovoltaice pe teren pentru anul viitor, dar va fi o provocare exploatarea tehnică și eficientă din punct de vedere comercial, la fel cum va fi o provocare și comercializarea energiei fotovoltaice”, a afirmat Bolba, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.
Compania Geminox este reprezentant oficial pentru sistemele de montare a panourilor fotovoltaice Clenergy pentru țările România, Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Grecia și utilizează un aliaj special, denumit MAC Steel, care generează o reducere cu 30% a cantității de oțel necesară montajului panourilor solare.
”Această soluție tehnică îmbunătățește curba de generare a energiei și contribuie la recuperarea mai rapidă a investiției. Ne adresăm în primul rând companiilor care instalează panouri fotovoltaice pe acoperiș, lucrăm direct cu aceste firme și cu distribuitorii, iar nu cu clientul final. Noi avem tot timpul un stoc de 50 MW, iar pentru anul 2023 ne pregătim să acționăm puternic în piața de montare a panourilor solare la sol cu sisteme de tracking”, a adăugat Bolba.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MARIUS BOLBA
Geminox are un portofoliu global de 12GW instalați în panouri solare în state precum China, Vietnam, Myanmar sau Cambodgia.
Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.
a
Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.
Bună ziua!
Cred că nu ar fi o idee rea, să explicați într-o notă de subsol de trei, partu rănduri, pentru cei neinițiați în ce constă și ce face acest sistem ”de tracking”. Ca inginer vă vorbesc și din experiență. Cu cât cei interesați știu mai multe despre produsele / serviciile oferite, cu atât crește probabilitatea de mări numărul clienților. Dacă argumentul comercial nu este suficient, vă mai dau unul. Acest site, nu este singurul care ”tratează” subiectul energiilor regenerabile. Dacă vreți să aveți o imagine de profesioniști, purtați-vă ca atare.
Mulțumesc!