Acasă » Interes general » ESG » Responsabilitate socială – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

Responsabilitate socială – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

3 decembrie 2022
ESG
energynomics

Începem să prezentăm candidaturile anului 2022 la premiile Energynomics, cu secțiunea “Responsabilitate socială” – o categorie susținută de ING Bank. S-au înscris șapte proiecte. Numai unul dintre ele va fi recompensat în cadrul Galei din 8 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2022 prin reușitele sale!

a

Asociația pentru Energie Curată – Campania “Eficient și Solidar = Responsabil”

Asociația pentru Energie Curată a lansat campania “Eficient și Solidar = Responsabil” prin care își propune înlocuirea a minimum 100.000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED în zonele rurale din România și Republica Moldova. Campania se va derula în satele din România și Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, care va asigura si costurile din fonduri proprii.

 

CEZ Vânzare – CODE KIDS – drone pentru copiii din cluburile de coding

Copiii cu vârste intre 10 si 14 ani fac coding în bibliotecile publice cu scopul de a dezvolta competențele digitale și de a crea o mișcare națională de coding și STIM (Știința, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Anul acesta, pe lângă activitatea de coding, a fost înființată și Școala de piloți de drone, în care copiii învață să piloteze dronele oferite de către CEZ.

Sprijinul acordat de CEZ Vânzare contribuie la extinderea ariei de activitate a proiectului, la deschiderea de noi cluburi și la susținerea celor existente, astfel că în fiecare an proiectul s-a extins în și mai multe județe și cu mai multe activități.

 

Distribuție Oltenia – Programul “Ucenic Electrician”

Programul Ucenic Electrician își propune să contribuie la formarea viitoarelor generații de electricieni din județele Argeș, Dolj, Gorj, Teleorman, Olt și Vâlcea, prin creșterea calității oportunităților de formare oferite tinerilor care vor o carieră în sectorul energetic. Website-ul www.ucenicelelectrician.ro, lansat în 2021, a devenit „platforma gazdă” de comunicare a identității programului: un proces educațional care te pregătește pentru o meserie a viitorului, conectată la noile tehnologii. Pentru că poveștile de succes merită să fie împărtășite, din acest an “Ucenic Electrician” are și o broșură dedicată, disponibilă AICI.

 

Nuclearelectrica – Platforma “Nucleu de bine”

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine” include proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Nuclearelectrica sprijină atât comunitatea locală, cât și inițiativele care conduc la inovare și dezvoltare continuă, în special pe cele ale tinerilor. În 2022, au fost susținute 55 de proiecte, cu 9,8 milioane de lei, cu impact asupra a peste 10 milioane de persoane.

 

Romgaz – Pregătirea specialiștilor de mâine

Romgaz a încheiat parteneriate pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual și a demarat un program de burse în parteneriat cu universități de prestigiu din România – precum Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești – care au specializări în domeniul explorării și exploatării gazelor naturale și în domeniul ingineriei electrice și energetice. Compania a mai încheiat acorduri de colaborare cu Liceul Tehnologic “Școala Națională de Gaz” din Mediaș și Liceul Tehnologic din Iernut (județul Mureș).

 

Schneider Electric – Pădurea Schneider

Aproximativ 200 de angajați ai Schneider Electric au plantat în jur de o mie de puieți pentru reconstruirea pădurii defrișate din zona Cheia. Pe 2 noiembrie 2022, acțiunea de plantare de copaci prin care Schneider Electric a contribuit la regenerarea pădurilor din România. Inițial, proiectul prevedea plantarea a 400 de puieți, dar în cele din urmă echipa Schneider Electric a reușit să planteze 1.000 de puieți de brad, molid, fag și paltin de munte.

 

Wiren – Asociația Arborescu

Asociația își propune promovarea, dezvoltarea și atragerea de membri în organizarea de activități comune de împădurire a mai multor județe din România, precum și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța prezervării naturii. În prima lună de activitate, împreună cu inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat “Plantăm fapte bune în România”, asociația lansată de Wiren a contribuit la plantarea a 1.100 de puieți. Obiectivul asumat este plantarea a 200.000 puieți în 5 ani, câte unul pentru fiecare kW instalat în noi capacități de generare a electricității din surse fotovoltaice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *