Acasă » Electricitate » Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme după cutremurul din Gorj

Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme după cutremurul din Gorj

15 februarie 2023
Electricitate
energynomics

Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât şi furnizarea energiei electrice şi gazelor naturale, iar România este exportator de energie, a anunțat ministrul de resort, Virgil Popescu.

Declarația vine în urma celui de-al doilea cutremur produs în zona Oltenia, județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7, conform Agerpres.

„În condițiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în județul Gorj, Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât şi furnizarea energiei electrice şi gazelor naturale. De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică. Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând şi anumite declanşări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a solicitat tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenție în caz de cutremur.

„Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție şi responsabilitate”, a subliniat Virgil Popescu.

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5,7 Richter s-a produs, marți, la ora locală 15:16, în Oltenia, județul Gorj, după ce luni a avut loc în aceeaşi zonă un cutremur cu magnitudinea de 5,2, la o adâncime de 16,5 kilometri. Cele două seisme au fost urmate de replici, cu magnitudini între 2,4 şi 3,5 Richter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *