Investițiile în infrastructura inteligentă și în orașele inteligente sunt cruciale pentru creșterea calității vieții și pentru afaceri durabile, dar tehnologia este doar metoda prin care se poate obține acest obiectiv. ”Tehnologia este doar o metodă, doar un ingredient care ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții”, a spus Constantin Ichimoaei, Executive Manager la ABB România, la conferința “Orașe inteligente“, organizată de Energynomics.
Atunci când vorbim despre orașe inteligente, trebuie luat în calcul nu doar gradul de eficiență energetică a clădirilor, ci toate sistemele care compun un astfel de oraș, toate tipurile de infrastructură – rutieră, energetică, de comunicații etc – și toată industria aferentă.
Totodată, există o competiție între orașe pentru a atrage investiții care să le transforme în orașe inteligente și nepoluante, iar toate procesele inerente unei astfel de transformări trebuie să aibă ca scop îmbunătățirea vieții celor care le locuiesc.
”Progresul tehnologic duce la transformări în piața energetică. În centrul acestor dezvoltări este cetățeanul care își dorește confort, educație, turism, siguranță”, a mai spus Ichimoaei.
Grupul ABB are la nivel global o cifră de afaceri de 29 de miliarde de euro și peste 105.000 de angajați în câteva sute de fabrici la nivel global.
ABB este lider de tehnologie în domeniile electrificării și automatizării, conducând la un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează cunoștințele din domeniul ingineriei cu software-ul pentru optimizarea modului în care lucrurile sunt fabricate, transportate, conectate la energie și operate.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CONSTANTIN ICHIMOAEI
În zona de transport și infrastructură inteligente, ABB deține cel mai larg portofoliu de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, pentru clienți cu diverse nevoi. “Sunt 3 moduri în care ABB poate sprijini clienții industriali să accelereze adoptarea vehiculelor electrice”, a precizat Constantin Ichimoaei: 1. furnizarea de soluții de încărcare rapidă și de mare putere pentru clienții industriali, de la autoturismele private la camioane, 2. sprijinirea integrării EV Chargerelor în rețelele existente cu o investiție minimă în întărirea rețelei, sau 3. implementarea sistemelor de gestionare a energiei pentru a crește eficiența.
El s-a referit apoi la una dintre poveștile de succes recente ale ABB în România – Olimpia Parking Otopeni, prima parcare din România care a implementat cea mai recentă tehnologie ABB pentru automatizarea clădirilor și pentru încărcarea vehiculelor electrice. “Format din peste 126 de senzori conectați la o rețea de lămpi tip LED, sistemul de automatizare a clădirii ABB i-bus® KNX asigură o gestionare adecvată a puterii și o intensitate optimă a luminii în toate zonele. 32 de module dimabile cu 8 canale fiecare pentru control 1-10V, împreună cu senzori de mișcare, 4 controlere logice și 5 alimentatoare ABB i-bus® KNX a condus la o reducere a consumului de energie electrică pentru iluminat de peste 80%, comparativ cu designul clasic inițial.”
Conferința “Orașe inteligente“ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care ABB, ENGIE Romania, Finder, Flash Lighting Services, Photomate, REI Group, SIXT.
Pingback: Investițiile în orașele inteligente sunt cruciale pentru creșterea calității vieții - Piramid Energy