Acasă » Uncategorized @ro » Ungaria poate deveni centru de distribuţie pentru gazele ruseşti

Ungaria poate deveni centru de distribuţie pentru gazele ruseşti

25 martie 2015
Uncategorized @ro
energynomics

Ungaria ar putea să devină centru de distribuţie a gazului rusesc către Europa Centrală, având capacităţi mari de stocare, a declarat ambasadorul rus în Ungaria, Sergeev Vladimir Nikolaevich, pentru Napi Gazdasag. El a precizat că Ungaria deţine a cincea cea mai mare capacitate de depozitare a gazelor din Europa, respectiv de 6 miliarde de metri cubi, şi că ar fi în interesul ei să devină centru de distribuţie.

„Succesul unei astfel de operaţiuni ar ridica buna cooperare dintre cele două ţări la un nivel fără precedent de parteneriat strategic, bazat pe avantaje reciproce”, a mai declarat ambasadorul, citat de Reuters, conform Bursa.

Luna trecută, după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin, premierul Ungariei Viktor Orban a anunţat că ar dori să mărească la 3 miliarde de metri cubi volumul de gaze ruseşti depozitate pe teritoriul ţării sale. Anul trecut, Gazprom a depozitat în Ungaria circa 700 de milioane de metri cubi. Şi Putin a spus că ar trebui crescute cantităţile depozitate în Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *