Acasă » Electricitate » Distribuţie » ANRE a aprobat noile tarife de distribuție, considerate ”satisfăcătoare” de unii jucători

ANRE a aprobat noile tarife de distribuție, considerate ”satisfăcătoare” de unii jucători

30 martie 2023
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Arbitrul pieței de reglementare în Energie, ANRE, a aprobat azi noile tarife de distribuție aplicabile în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024, pe care unele companii le consideră ”satisfăcătoare”, au declarat surse din piață pentru Energynomics.

”Noile tarife pentru anul în curs sunt satisfăcătoare, ne permit o marjă de joc, inclusiv pentru Consumul Propriu Tehnologic (CPT)”, a declarat sursa. ”E drept, unele companii au primit mai mult decât altele”, a adăugat sursa citată.

Conform site-ului ANRE, miercuri, 29 martie, au fost aprobate mai multe Ordine pentru tarifele de distribuție de electricitate și gaze. Astfel, au fost aprobate 27 de Ordine pentru distribuitorii de gaze, un Ordin privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în rețele (T_G) și de extragere a energiei electrice din rețele (T_L) şi a preţului pentru energia electrică reactivă, practicate de Transelectrica și șase Ordine pentru distribuitorii de electricitate.

Tot miercuri ANRE a mai aprobat un Ordin de aprobare a Regulamentului de organizare şi funcţionare a pieţei organizate de energie electrică, administrată de Societatea Bursa Română de Mărfuri – S.A, un Ordin privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 187/2018 pentru aprobarea Procedurii de facturare a certificatelor verzi, un Ordin de aprobare a Metodologiei de monitorizare a pieţei angro de energie electrică și un nou Ordin de aprobare a Metodologiei de monitorizare a pieţei cu amănuntul de energie electrică.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „ANRE a aprobat noile tarife de distribuție, considerate ”satisfăcătoare” de unii jucători”

  1. Pingback: ANRE a aprobat noile tarife de distribuție, considerate ”satisfăcătoare” de unii jucători - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *