Acasă » Regenerabile » AFM va oferi documentele solicitate de Ministerul Mediului în cazul Programului „Casa Verde”

AFM va oferi documentele solicitate de Ministerul Mediului în cazul Programului „Casa Verde”

15 iulie 2023
Regenerabile
energynomics

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va pune la dispoziția Corpului de control al ministrului Mediului, toate documentele solicitate, astfel încât să se clarifice situația în care există suspiciuni de „posibile scurgeri de informații cu datele de identificare ale beneficiarilor înscrişi în anul 2023 în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice”, a precizat instituția, într-un comunicat de presă.

„Având în vedere sesizările scrise şi telefonice primite de la cetățeni prin care au fost semnalate posibile scurgeri de informații cu datele de identificare ale beneficiarilor înscrişi în anul 2023 în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice şi care ulterior ar fi fost contactați de diverşi operatori economici pentru a-şi oferi serviciile, Administrația Fondului pentru Mediu va pune la dispoziția Corpului de control al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor absolut toate documentele solicitate astfel încât să se clarifice în cel mai scurt timp situația”, a transmis AFM, potrivit Agerpres.

Reprezentanții instituției susțin că, la momentul actual, AFM este în proces de încheiere a contractelor de participare cu instalatorii. Ulterior, aceştia vor transmite garanția de participare în cadrul programului, iar Administrația va publica lista cu instalatorii validați. „După această etapă, va fi permisă selectarea în aplicație a unui instalator de către solicitanții care s-au înscris în program”, menționează sursa citată.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, ediția 2023, pentru persoane fizice, a demarat pe data de 19 mai, când solicitanții s-au putut înscrie pentru a primi finanțare prin intermediul aplicației informatice dedicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *