Acasă » Electricitate » Compania Informbusiness începe să asambleze vehicule electrice în Republica Moldova

Compania Informbusiness începe să asambleze vehicule electrice în Republica Moldova

22 august 2023
Electricitate
energynomics

În prezența ministrului Energiei, Victor Parlicov, compania Informbusiness a prezentat astăzi teste cu primul autobuz electric asamblat în Chișinău. Compania își propune să înceapă producția de serie în câteva luni, în baza solicitărilor mai multor primării din Republica Moldova precum Soroca, Orhei, Comrat și Briceni.

“Deja lucrăm la un model de autobuz electric mai compact și eficient din punct de vedere energetic”, a declarat Vitalie Eșanu, fondatorul Informbusiness. Compania este cunoscută pentru proiectele sale de troleibuze autonome destinate suburbiilor, scrie www.renergy.md. “Cu expertiză în producția de echipamente electrice esențiale pentru autobuze, troleibuze, tramvaie și trenuri”, [] “compania nu doar că dezvoltă vehicule electrice, dar exportă și componente cheie pentru astfel de vehicule în numeroase țări.”

Compania Informbusiness, cu sediul în Chișinău, a obținut un număr de înmatriculare în sistemul internațional VIN code, deschizând calea pentru producția locală de vehicule electrice.

Autobuzul electric prezentat astăzi are la bază o caroserie de import, dar folosește și echipamente produse local. Cu o autonomie de până la 70 de kilometri, vehiculul poate fi încărcat atât de la rețeaua de troleibuze, cât și din stații speciale de încărcare.

 

Sursa foto: www.renergy.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *