România deține un mare potențial pentru instalațiile de panouri solare, dar Parapet GmbH explorează oportunități dincolo de terenurile agricole, urmărind să construiască pe terenuri dificile sau panouri solare plutitoare, a declarat Paul Moldovan, CEO al Parapet GmbH.
„Nu căutăm doar terenuri plane pentru centralele de panouri solare, ci luăm în considerare și terenuri dificile. Obiectivul nostru este de a utiliza cât mai mult posibil solul nefolosit, fără a intra pe terenurile agricole, și explorăm, de asemenea, opțiunea panourilor plutitoare”, a declarat el, cu ocazia mesei rotunde „Abordare Regională – Atena”, organizate de Energynomics.
Compania are proiecte de energie solară în Chile, Japonia, Asia de Sud și Australia, cu instalații deja finalizate în foste cariere de piatră sau depozite de deșeuri.
În Europa, Parapet a participat la construcția a 1 GW de unități de producție de energie regenerabilă care utilizează panouri solare. Compania operează în principal în Germania, iar aproximativ 20% din centralele sale electrice sunt situate în România.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI PAUL MOLDOVAN
„În prezent, considerăm că piața românească este foarte promițătoare pentru aceste proiecte de sute de megawați. Cu toate acestea, nu toate vor fi construite. Avem autorizații pentru 39 GW, dar consumul zilnic de energie al României este de doar 9 GW. Așadar, nu merită dacă nu o poți vinde”, a declarat Moldovan.
Masa rotundă „Abordare Regională – Atena” a fost organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Elektra Renewable Support, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, Parapet GmbH, TUV Nord, WALDEVAR Energy.