Acasă » Electricitate » ANRE propune o rată de rentabilitate pentru distribuitorii de energie de 6,75%

ANRE propune o rată de rentabilitate pentru distribuitorii de energie de 6,75%

14 martie 2024
Distribuţie
energynomics

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei propune, pentru perioada a cincea de reglementare, o valoare de 6,75% pentru rata reglementată a rentabilității capitalului investit aplicată la stabilirea tarifelor pentru serviciile de transport și distribuție ale energiei electrice și gazelor naturale. În prezent, respectiv perioada a patra de reglementare, RRR este de 6,39%, conform investenergy.ro.

Aceeași valoare a RRR a capitalului investit s-a menținut și pentru anul 2024, an ce reprezintă perioadă de tranziție pentru tarifele de distribuție de la perioada a patra la perioada a cincea de reglementare. Un proiect de Ordin ANRE privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității capitalului investit aplicată la aprobarea tarifelor pentru serviciile de transport și distribuție ale energiei electrice și gazelor naturale, pentru a cincea perioadă de reglementare, este în consultare publică.

Valoarea propusǎ este mai mare decât cea în vigoare, fapt care va influența pozitiv nivelul investițiilor în rețelele electrice şi de gaze naturale, prin asigurarea unui nivel corespunzǎtor al rentabilitǎții capitalului investit, susține ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *