Acasă » Interes general » OMV Petrom publică Raportul de Sustenabilitate – sunt prevăzute proiecte verzi de 1GW

OMV Petrom publică Raportul de Sustenabilitate – sunt prevăzute proiecte verzi de 1GW

30 aprilie 2024
ESG
Bogdan Tudorache

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2023. Acesta oferă o imagine de ansamblu a realizărilor și proiectelor companiei în domeniul economic, mediu și social, precum și a angajamentelor și a progreselor sale în direcția dezvoltării durabile. Astfel, au fost făcute progrese importante în tranziția către o afacere cu emisii reduse de carbon – intensitatea emisiilor de carbon a scăzut cu 11%, iar a emisiilor de metan s-a diminuat cu 72% față de 2019. Peste 40 de milioane de euro destinate proiectelor sociale, cu circa 850.000 de beneficiari.

„Sustenabilitatea este pe deplin integrată în Strategia noastră 2030. În 2023 am progresat semnificativ cu implementarea strategiei, în tranziția spre un model de afaceri cu emisii reduse de carbon, cu realizări importante în domeniul energiei regenerabile și mobilității electrice. De asemenea, am intrat în faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, care este esențial pentru a asigura o tranziție lină către o economie cu emisii reduse de carbon. Am continuat să ne reducem emisiile și ne menținem angajamentul de a realiza o reducere cu 30% a intensității carbonului din operațiunile noastre până în 2030, față de nivelul din 2019″, susține Christina Verchere, CEO, OMV Petrom.

Cadrul de sustenabilitate se concentrează pe tranziția către afaceri cu emisii reduse de carbon, derularea de operațiuni responsabile, susținerea oamenilor și a comunităților, precum și pe valorificarea inovației și digitalizării. OMV Petrom susține Acordul de la Paris privind schimbările climatice și contribuie la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU.

Aspectele – cheie din Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom 2023 includ un portofoliu de peste 1 GW de proiecte de energie regenerabilă în România, inclusiv prin parteneriate și 270 de stații de reîncărcare instalate în rețeaua noastră regională. Intensitatea emisiilor de carbon a operațiunilor redusă cu 11% față de 2019, iar emisiile Scop 1-3 au fost reduse cu aproximativ 9% față de 2019, cu arderea la faclă și ventilarea reduse cu 61%. Totodată, rata de recuperare a tuturor deșeurilor a crescut la 82%.

Compania a mai anunțat o rată de peste 6.700 de angajați incluși în campanii de screening medical și o medie de 33 de ore de instruire profesională per angajat. În același timp, ponderea femeilor cu funcții de conducere a atins 30%.

OMV Petrom încurajează achizițiile locale, 90% din cheltuieli fiind cu furnizorii locali. Compania face eforturi continue pentru un impact pozitiv asupra comunităților locale și pentru a susține proiecte naționale, peste 40 de milioane de euro fiind cheltuiți pentru proiecte sociale, cu aproximativ 850.000 de beneficiari.

Ca urmare a eforturilor pentru o transformare sustenabilă, managementul sustenabilității din OMV Petrom a continuat să fie evaluat ca fiind puternic. Compania a fost inclusă în seria de indici FTSE4Good pe baza practicilor solide de mediu, societale și de guvernanță dovedite. OMV Petrom a fost din nou prezentă pe lista celor mai bine cotate companii din perspectiva ESG din 2023 a Sustainalytics și a primit statutul de Furnizor Silver de la EcoVadis.

 

 

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *