Acasă » Interes general » Premier Energy Group anunță prețul și alocarea în cadrul listării la Bursa de Valori

Premier Energy Group anunță prețul și alocarea în cadrul listării la Bursa de Valori

17 mai 2024
Companii
Bogdan Tudorache

Premier Energy, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală, cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova, anunță prețul ofertei publice inițiale pentru 35.937.859 dintre acțiunile sale ordinare noi și existente. După închiderea Ofertei, Premier Energy va aplica pentru admiterea la listare și tranzacționarea acțiunilor sale la Bursa de Valori București (BVB).

Astfel, prețul ofertei a fost stabilit la 19,5 lei pe acțiune, ceea ce implică o capitalizare de piață de 2,4 miliarde lei (489,8 milioane euro).

Investitorii de retail din România au avut dreptul la o reducere de 5% din prețul de ofertă pentru ordinele de subscriere depuse în mod valabil în primele trei zile lucrătoare ale perioadei de ofertă. Prețul final de ofertă cu reducere pentru acțiunile subscrise în aceste condiții este de 18,53 lei pe acțiune.

Cele 35.937.859 de acțiuni oferite reprezintă 28,75% din capitalul social total emis de Premier Energy. Oferta cuprinde 25.000.250 de acțiuni noi oferite spre subscriere de către societate, 6.250.063 de acțiuni existente oferite spre vânzare de către acționarul său principal EMMA Alpha Holding (EMMA Capital) și 4.687.546 de acțiuni supra-alocate, puse la dispoziție de EMMA Capital.

În urma ofertei, EMMA Capital continuă să dețină 71,25% din acțiunile Premier Energy Group (luând în considerare și vânzarea acțiunilor supra-alocate).

20% din acțiuni sunt alocate investitorilor de retail, iar restul de 80% investitorilor instituționali. Încasările brute din ofertă sunt de 695,1 milioane lei, constând în 483,5 milioane lei pentru emitent și 211,5 milioane lei pentru acționarul vânzător (luând în considerare și vânzarea acțiunilor supra- alocate).

Imediat după admitere, acțiunile societății vor fi incluse în indicele BET al BVB.

Societatea intenționează să distribuie sub formă de dividende 30%-70% din profitul său net anual consolidat.

„Perspectiva investițională atractivă a Premier Energy și potențialul considerabil de creștere s-au reflectat în cererea mare la care am asistat, atât din partea investitorilor de retail cât și a celor instituționali, în România și la nivel internațional. Suntem încântați de succesul ofertei publice inițiale și de listarea la Bursa de Valori București și le urăm un călduros bun venit tuturor noilor noștri acționari. Aceștia ni se alătură în următoarea etapă dinamică din evoluția companiei Premier Energy, care sunt convins că ne va permite să ne dezvoltăm în continuare afacerea și să ne afirmăm ca lider regional în tranziția către energia verde”, a spus Jose Garza, CEO Premier Energy Group.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *