Cererea pentru sisteme de tip tracker pentru montarea panourilor fotovoltaice este în continuă creștere, însă trei sferturi dintre aceste echipamente sunt importate în România, a declarat Giuliano Raccanello, administratorul companiei FORTZA.RO, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.
„Acesta este trendul actual al pieței, cererea este tot mai mare pentru trackere. Trei sferturi din structurile din piață sunt însă importate”, a afirmat Raccanello.
FORTZA.RO a lansat în acest an un astfel de sistem, pe care îl exportă și în Italia, unde această tehnologie este utilizată în 70% din parcurile solare.
„Este o cerere foarte mare în Italia și, chiar dacă astfel de trackere sunt mai scumpe cu 30%, ele au un randament mult mai mare”, a adăugat Raccanello.
Compania a investit acum trei ani aproape trei milioane de euro în echipamentele necesare fabricării acestor structuri destinate parcurilor fotovoltaice. FORTZA.RO dispune de o divizie de producere a structurilor fotovoltaice în România și are atât proiecte finalizate, cât și în derulare.
„Avem contractați 40 MW”, a mai spus Raccanello, care conduce o echipă de 120 de oameni.
Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.