Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz va lansa o primă emisiune de obligațiuni internaționale, de 500 mil. euro, în iulie

Romgaz va lansa o primă emisiune de obligațiuni internaționale, de 500 mil. euro, în iulie

energynomics

Prima emisiune de obligațiuni internaționale a Romgaz, de 500 de milioane de euro, este programată la jumătatea lunii iulie, a spus directorul general al companiei, Răzvan Popescu.

Programul de atragere de finanțare prin obligațiuni al Romgaz este de până la 1,5 miliarde euro, poate chiar în trei tranșe, a spus Popescu, citat de Financialintelligence.

Prima tranșă, de 500 milioane de euro, este programată la jumătatea lunii iulie, banii urmând să fie investiți inclusiv în finanțarea proiectului Neptun Deep.

“Vom avea o perioadă investițională de 3 ani, de aceea, vrem să avem flexibilitate și libertate de a accesa piața de capital. Fitch ne-a oferit rating și mi-a plăcut foarte mult că au înțeles că Neptun Deep este un proiect care va transforma landscape-ul, atât pentru Romgaz, cât și pentru România. (…) Va fi o emisiune intenațională, dar probabil va fi o listare duală și pe Bursa de Valori București. Ne dorim acest lucru datorită interesului internațional pentru aceste bonduri. Prima tranșă va fi internațională, urmând să evaluăm pe parcurs dacă vom utiliza doar BVB pentru următoarele emisiuni“, a spus Popescu, în cadrul unui eveniment.

Popescu a menționat că Romgaz are în plan și un proiect fotovoltaic și caută oportunități pentru achiziții. De asemenea, compania are în vedere și un proiect de CCS (captare și stocare a carbonului).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *