Acasă » Electricitate » Axpo investește 25 mil. euro în instalații de stocare de 300 MW în România

Axpo investește 25 mil. euro în instalații de stocare de 300 MW în România

6 iunie 2024
Electricitate
energynomics

Axpo, cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveția, a făcut demersurile necesare prin care cere Guvernului României să autorizeze investiția prin care vrea să dezvolte la stadiul „gata de construit” a unor instalații de stocare a energiei electrice cu ajutorul bateriilor cu o capacitate instalată totală estimată la circa 300 MW, conform unei decizii a acționarilor, obținută de Economica.net.

Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD), în subordinea Guvernului, analizează intențiile de investiții străine directe în țara noastră. Acționarii estimează că proiectele de stocare vor avea nevoie de un buget de circa 25 de milioane de euro, bani asigurați din finanțări din cadrul grupului Axpo, majorări de capital, surse externe – programe de finanțare europene, finanțări acordate de instituții bancare.

Proiectele de stocare a energiei electrice ar urma să fie dezvoltate, în principal, în perioada 2024 – 2029.

Axpo Energy Romania vrea să le dezvolte fie în nume propriu, fie prin constituirea unor entități distincte dedicate acestor proiecte, fie prin cumpărarea entităților care dezvoltă aceste proiecte, dar şi prin alte modalități, prin care compania poate să îşi asigure un portofoliu de proiecte de stocare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *