Acasă » Electricitate » Manuela Drăghicescu: Digitalizarea este o componentă esențială a sectorului energetic

Manuela Drăghicescu: Digitalizarea este o componentă esențială a sectorului energetic

energynomics

Digitalizarea reprezintă o componentă esențială a sectorului energetic, iar proiectul Valachia Energy Hub este unul dintre hub-urile de inovare digitală din regiunea Muntenia Sud, alăturându-se altor 10 proiecte similare din România, a declarat Manuela Drăghicescu, directoarea Centrului de Transfer Tehnologic “Digital and Smart Hub” PETAL.

„Până la jumătatea anului viitor, ne propunem să dezvoltăm nuclee de inovație în fiecare județ, stabilind parteneriate solide cu primăriile și companiile locale. Înțelegem că ceea ce caută toată lumea sunt soluții concrete, nu doar consultanță. De aceea, ne concentrăm pe pregătirea firmelor și a administrațiilor publice pentru provocările digitale viitoare, dar nu toate au în prezent personalul calificat necesar în acest moment”, a spus ea, cu ocazia conferinței DigitALL 2024, organizate de Energynomics.

Centrul regional de inovare și digitalizare își propune să deruleze un proces de transformare digitală în regiunea Sud-Muntenia și București-Ilfov și să simplifice accesul la soluții digitale și servicii integrate pentru IMM-uri și instituții publice, contribuind astfel la o digitalizare ecologică, sustenabilă și eficientă.

Centrul oferă soluții și servicii digitale care să abordeze nevoile și provocările actuale ale mediului de afaceri, cu accent pe interoperabilitate și dezvoltarea competențelor digitale.

Conferința DigitALL 2024 a fost organizată de Energynomics, în parteneriat cu reputate organizații precum CIO Council și cu susținerea partenerilor noștri: Corning, Datacor, Eaton Electric, EnergoBit, Enevo Group, Procesio, Siemens, Sixt, Vertiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *