Acasă » Electricitate » Delgaz Grid: Investiții de peste 375 mil. lei cu finanțare din Fondul pentru Modernizare

Delgaz Grid: Investiții de peste 375 mil. lei cu finanțare din Fondul pentru Modernizare

5 iulie 2024
Electricitate
energynomics

Compania de distribuție Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, a depus, până acum, un număr de 20 de proiecte de investiții, în valoare totală de 3,3 miliarde de lei, pentru a obține o finanțare de 2,6 miliarde de lei din Fondul pentru  Modernizare, diferența fiind asigurată de companie.

Șase proiecte, în valoare de 900 milioane de lei, cu o cofinanțare de aproape 700 de milioane lei, au fost deja aprobate și contractele de finanțare semnate.

Pachetul de 20 de proiecte se referă la: modernizări de stații de transformare, rețele de înaltă, medie și joasă tensiune, posturi de transformare, contorizare SMART, precum și la creșterea capacității rețelelor din zona Moldovei, unde compania Delgaz Grid operează o rețea de distribuție a electricității (județele Bacău, Iași, Neamț, Vaslui, Botoșani și Suceava).

Cele două proiecte de modernizare a liniilor electrice de joasă tensiune și a posturilor de transformare, din care pentru unul a fost semnat contractul de finanțare, au o valoare totală de 375 milioane de lei, din care 286 de milioane de lei din Fondul pentru Modernizare.

„Aproximativ 98% dintre prosumatori sunt racordați la rețeaua de joasă de tensiune, iar pentru preluarea în siguranță a energiei produse de aceștia modernizarea infrastructurii este esențială. Investim susținut în dezvoltarea și creșterea capacității sistemului de distribuție, atât din surse proprii, cât și din finanțări atrase din Fonduri europene, prin intermediul Fondului pentru Modernizare”, susține Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

Principalele lucrări avute în vedere constau în modernizarea a circa 466 de km de rețea de joasă tensiune și a echipamentelor de la posturile de transformare; înlocuirea a aproape 100 de transformatoare și a circa 7.700 de stâlpi neconformi și instalarea a 4.500 contoare inteligente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *