Acasă » Interes general » Alin Andrieș: MFP va lansa noi obligațiuni verzi în 2025

Alin Andrieș: MFP va lansa noi obligațiuni verzi în 2025

5 iulie 2024
Interes general
energynomics

Ministerul Finanțelor vrea să lanseze obligațiuni Samurai, pe piața din Japonia, în acest an, în funcție de contextul de piață și va lansa în fiecare an câte o emisiune de obligațiuni verzi, a spus, azi, Alin Andrieș, secretar de stat la Minsiterul Finanțelor, la un eveniment la Bursa de Valori București, cu ocazia listării unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis.

“Referitor la obligațiunile Samurai pe piața din Japonia, noi am finalizat un cadru de emisiune și, în momentul acesta, suntem în contact cu sindicatul de intermediere și cu partenerii noștri pentru a identifica momentul oportun, din perspectiva contextului de piață. Obiectivul nostru este să realizăm emisiunea anul acesta. Momentul când o vom realiza ține de contextul de piață. După cum știți, nici emisiunile de pe piețele externe realizate anul acesta nu le-am anunțat cu mult timp înainte, pentru că ține foarte mult de context, pentru că noi vrem să maximizăm potențialul de atragere de bani. Obiectivul nostru cu emisiunea de obligațiuni Samurai este, pe de o parte, diversificarea – să intrăm pe o nouă piață, iar pe de altă parte, este o diversificare din perspectiva monedei și atragerea de noi investitori”, a spus Alin Andrieș, citat de Financialintelligence.

De asemenea, secretarul de stat a precizat că o nouă emisiune de obligațiuni verzi urmează în 2025: “Obiectivul nostru este să avem în fiecare an câte o emisiune de obligațiuni verzi. Cu privire la prima emisiune realizată anul acesta suntem în procesul de alocare și de a cheltui banii pe care i-am colectat. Obiectivul nostru este ca în anul 2025 să avem o nouă emisiune, în functie de context și de proiectele care vor fi.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *