Acasă » Petrol și Gaze » MET Group încheie un acord pe termen lung cu Shell pentru furnizarea de GNL din SUA

MET Group încheie un acord pe termen lung cu Shell pentru furnizarea de GNL din SUA

10 iulie 2024
Import-Export
energynomics

Compania elvețiană MET Group a încheiat un acord de achiziție FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell. Obiectivul principal al MET este furnizarea de GNL provenit din Statele Unite ale Americii în Europa.

Prin semnarea contractului pe termen lung cu Shell, MET Group își diversifică și mai mult portofoliul de produse GNL, contribuind la aprovizionarea clienților din Europa. Astfel, este acoperită atât cererea propriilor centrale electrice pe gaz, cât și cea a clienților industriali care consumă o cantitate mare de energie, a IMM-urilor și a clienților casnici. Pe lângă consolidarea securității în aprovizionare a portofoliului MET în Europa, oferta flexibilă de produse GNL permite și diversificarea activității, oferind companiei posibilitatea să își extindă prezența geografică către noi regiuni, precum Asia.

MET are una dintre cele mai diversificate structuri de import de GNL din punct de vedere geografic din Europa. Compania de energie deține capacități pe termen lung de regazeificare în Germania, Croația și Spania și a importat în 8 țări diferite în ultimii ani – inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) și în regiunea nordică (Finlanda). În 2023, MET a livrat mai mult de 30 de încărcături de GNL în Europa.

„Acordul FOB pe termen lung se încadrează perfect în strategia MET privind gazele naturale lichefiate. Avem o poziție diversificată în aval, bazată pe un portofoliu cu o capacitate de regazeificare în întreaga Europă, care optimizează cerințele cu ajutorul unor surse de aprovizionare flexibile. Astfel, pasul firesc a fost să obținem o poziție FOB pe termen lung care să ne permită diversificarea către piețele globale de GNL”, a spus György Vargha, CEO al MET International AG.

„GNL joacă un rol esențial în asigurarea securității energetice, iar acorduri precum acesta sunt fundamentale pentru atingerea acestui obiectiv. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu MET Group pentru a asigura necesarul de gaz și pentru a răspunde nevoilor diversificate ale clienților”, a adăugat Tom Summers, Senior Vice President al Shell GNL Marketing and Trading.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *