Acasă » Interes general » OMV Petrom a intrat în Fondul EIT InnoEnergy, susținut de TotalEnergies, Engie, ING, Volkswagen, Siemens

OMV Petrom a intrat în Fondul EIT InnoEnergy, susținut de TotalEnergies, Engie, ING, Volkswagen, Siemens

energynomics

Cel mai mare producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a intrat în acționariatul fondului EIT InnoEnergy, co-fondat de Uniunea Europeană, conform Profit.ro.

Operațiunea a fost efectuată printr-o rundă de finanțare privată din 2023, de peste 140 de milioane de euro. Fondul EIT InnoEnergy este recunoscut ca un important investitor care efectuează plasamente la începutul unei afaceri noi. Până acum a investit 690 de milioane de euro în peste 180 de companii care se estimează că vor genera venituri de 72,8 miliarde de euro și vor salva 1,1 giga tone de emisii de CO2 anual până în 2030.

Fondul, înființat în 2010 de Institutul European de Inovare și Tehnologie, are 29 de acționari, printre care ING, Volkswagen, grupul francez TotalEnergies, gigantul imobiliar francez Groupe IDEC, Siemens, Engie, Schneider Electric, EDF, Capgemini și o serie de universități europene cu renume. EIT InnoEnergy a semnat și un memorandum cu Guvernul României pentru realizarea și implementarea unei strategii naționale pentru baterii, urmând să perfecționeze sau recalifice aproximativ 20.000 de persoane în acest domeniu, în următorii patru ani. EIT InnoEnergy a fost desemnat de firma americană de cercetare PitchBook drept cel mai activ investitor în energie sustenabilă la nivel global în 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *