Acasă » Regenerabile » Germania adaugă 220.000 de noi sisteme solare plug-in în S1 2024

Germania adaugă 220.000 de noi sisteme solare plug-in în S1 2024

23 iulie 2024
Regenerabile
energynomics

Prosumatorii din Germania au conectat în primul semestru al acestui an (S1) noi panouri solare plug-in de apartament de 200 de megawați (MW), relatează pv magazine, citând date ale Agenției Federale pentru Rețele (BNetzA), potrivit CLEW.

BNetzA, care a simplificat avizarea dispozitivelor solare  de tip plug-in, a înregistrat aproximativ 220.000 de sisteme noi instalate în prima jumătate a anului. Capacitatea medie brută înregistrată a acestor sisteme a crescut de la 800 W anul trecut la aproximativ 900 W anul acesta, a spus agenția. Un total de 9,3 gigawați (GW) de sisteme de energie regenerabilă au fost puși în funcțiune în primele șase luni ale anului, reprezentând o creștere de 5,3% față de sfârșitul anului 2023.

Numărul de sisteme fotovoltaice conectate – denumite „centrale electrice de balcon” – a depășit 400.000 la începutul acestui an. Odată cu simplificarea procesului de autorizare, nou-introdus în aprilie, BNetzA a spus că se așteaptă ca datele din sectorul PV plug-in să fie semnificativ mai bune decât în ​​anul precedent. Din cei 9,3 GW de capacitate surse regenerabile adăugată în acest an, aproximativ 7,55 GW sunt atribuiți energiei fotovoltaice.

„Asistăm la o expansiune continuă, în special în domeniul sistemelor solare”, a declarat președintele BNetzA, Klaus Müller.

De la sfârșitul anului 2023, capacitatea adăugată în rețea a crescut cu 10%, a menționat Müller. Două treimi din aceasta sunt atribuite sistemelor fotovoltaice de pe clădiri, inclusiv dispozitivelor solare conectate. Peste 90 GW de capacitate fotovoltaică au fost instalate acum în Germania. Se așteaptă ca cifra să atingă 215 GW până în 2030 – un obiectiv descris de Müller drept „o dezvoltare enormă și o provocare pentru întregul proces de transformare din sectorul electric”.

Germania țintește ca 80% din consumul brut de energie electrică să provină din surse regenerabile până în 2030. Sursele regenerabile de energie au acoperit aproximativ 57% din consumul brut de energie electrică al Germaniei în prima jumătate a anului 2024.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *