Acasă » Regenerabile » Solar » Keppel MET Renewables cumpără noi proiecte fotovoltaice în nordul Italiei

Keppel MET Renewables cumpără noi proiecte fotovoltaice în nordul Italiei

25 iulie 2024
Regenerabile
energynomics

Platforma elvețiană de investiții în energie regenerabilă Keppel MET Renewables (KMR) evdențiază angajamentul față de investițiile în energia solară. Astfel, compania formată de furnizorul de servicii energetice integrate MET Group și Divizia de Infrastructură a Keppel Ltd. din Singapore a finalizat achiziția a 100% din acțiunile a două proiecte fotovoltaice din regiunile italiene Piemont și Lombardia.

Cu o capacitate totală instalată de 20 MWp și o producție totală de energie electrică de aproximativ 30 GWh pe an, cele două centrale solare vor genera energie electrică echivalentă consumului a peste 10.000 de gospodării, odată ce vor fi finalizate. Ambele proiecte, dezvoltate de compania italiană de energie ReFeel New Energy (RNE), sunt gata de construcție, iar operațiunile comerciale urmează să înceapă în 2025.

„Finalizarea acestei tranzacții marchează o etapă importantă în obiectivul nostru de a construi un portofoliu de proiecte eoliene și solare de ultimă generație în Uniunea Europeană. Suntem determinați să jucăm un rol activ în tranziția energetică a Europei”, a spus Luke Gillott, CEO al KMR.

KMR, cu sediul central în Baar (Elveția), este un actor important pe piața italiană a energiei regenerabile, cu un portofoliu existent de 277 MWp de proiecte solare în stadii incipiente sau medii de dezvoltare în toată Italia, care se preconizează să devină operaționale din punct de vedere comercial în următorii ani. Compania achiziționează, dezvoltă, operează și gestionează active regenerabile solare fotovoltaice și eoliene onshore la scară largă, cu performanțe ridicate, în toată Europa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *