Acasă » Electricitate » Companiile trebuie să fie inteligente pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic

Companiile trebuie să fie inteligente pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic

27 iulie 2024
Electricitate
energynomics

În contextul în care energia este tot mai scumpă, companiile trebuie să își analizeze modelele de afaceri și să vadă ce pot face pentru a deveni mai eficiente, a declarat Olga Khakova, director adjunct pentru securitatea energetică europeană, Global Energy Center, Atlantic Council.

„Totul se schimbă. De la modul în care este produsă energia la modul în care este livrată în întreaga Europă. Cu toate acestea, piețele nu sunt încă pe deplin integrate, iar riscul de a nu le avea pe deplin integrate este creșterea prețurilor și a incertitudinilor pentru întreprinderi și companii”, a spus ea.

„În trecut, consumatorii erau interesați de prețurile la energie doar atunci când acestea erau foarte ridicate, dar acum toată lumea vrea să știe de unde provine energia și ce putem face pentru a asigura securitatea aprovizionării.”

Ea a adăugat că toată lumea este preocupată de modul în care va arăta viitoarea rețea de distribuție a energiei, care va trebui să fie mai digitalizată și mai interactivă.

Olga Khakova a fost parte dintr-o discuție la nivel înalt organizată de Energynomics și Centrul Român al Energiei, cu participarea Ministerului Energiei din România și a Centrului Global al Energiei al Atlantic Council, cu sprijinul Elecrica SA, în marja celei de-a cincea reuniuni a Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în domeniul Energiei și Climei (P-TECC) desfășurată la București în perioada 23-24 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *