Acasă » Interes general » Marcegaglia Steel și Manni Group creează al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa

Marcegaglia Steel și Manni Group creează al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa

30 iulie 2024
Industrie
energynomics

Marcegaglia Steel și Manni Group au semnat un acord de asociere (joint venture) între diviziile de producție panouri termoizolante și al panourilor pentru uși secționale. Acest parteneriat între două grupuri de renume internațional, cu o lungă tradiție în prelucrarea oțelului, dă naștere unei noi entități industriale care va juca rol de lider pe piața italiană și va deveni al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa, cu un portofoliu de clienți ce cuprinde peste 70 de țări din întreaga lume.

Unitățile de producție implicate în această operațiune sunt în România, prin Isopan Est, în Italia, mai exact în Alessandria (Piemont), Verona (Veneto) și Frosinone (Lazio), în Spania, Polonia și Mexic. Operațiunea, care este supusă îndeplinirii anumitor condiții prealabile și autorizărilor din partea autorităților antitrust, implică, pe de o parte, transferul de către Marcegaglia Steel a activităților de producție din Italia, controlate de Marcegaglia Buildtech, și a unității de producție din Polonia, controlată de Marcegaglia Poland, către Isopan Spa; Iar pe de altă parte, Marcegaglia Steel achiziționează un număr de acțiuni pentru a ajunge la 50% din capitalul Isopan Spa, cu o cotă similară de 50% deținută și de Manni Group.

Asocierea va avea o cifră de afaceri agregată de aproximativ 500 de milioane de euro și un număr de aproape 700 de angajați.

Obiectivul acestui joint venture este de a uni expertiza, platformele industriale și rețelele de contacte pentru a promova dezvoltarea construcțiilor prefabricate, unde componentele sunt proiectate și construite în unități de producție și apoi transportate pe șantiere pentru asamblarea finală, îmbunătățind eficiența, calitatea construcției, siguranța și protecția mediului.

Prin investiții sporite în cercetare și dezvoltare (R&D), Marcegaglia Steel și Manni Group își propun să genereze un impact concret, în special în ceea ce privește inovația și sustenabilitatea, oferind sisteme de construcție de înaltă tehnologie care asigură costuri previzibile și minimizarea deșeurilor, îndeplinind și depășind astfel cerințele Pactului Ecologic European.

Grupul Marcegaglia, activ în prelucrarea oțelului de peste 60 de ani, este unul dintre cei mai importanți jucători industriali din Italia. Cu o cifră de afaceri de 9 miliarde de euro, 7.500 de angajați, 36 de fabrici răspândite pe 4 continente, 6,5 milioane de tone de oțel prelucrate în fiecare an pentru peste 15.000 de clienți din Europa și din lume, Marcegaglia este un lider recunoscut în peisajul național și internațional al oțelului.

Manni Group oferă produse, soluții și expertiză pentru lumea construcțiilor off-site, promovând noi scenarii pentru a aborda problema risipei de energie și a emisiilor poluante în clădirile existente.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *