Acasă » Interes general » MET Group accesează o facilitate de credit în valoare de 1,1 mld. euro

MET Group accesează o facilitate de credit în valoare de 1,1 mld. euro

30 iulie 2024
Companii
energynomics

Grupul elvețian MET, una companiile din domeniul energiei cu cea mai rapidă creștere din Europa, a semnat o facilitate de credit (BBF) în valoare de 1,1 miliarde de euro pentru segmentul de Sales și Trading. Această facilitate demonstrează încrederea partenerilor bancari în modelul de afaceri integrat al MET.

Facilitatea de credit a fost structurată și condusă de ING Bank N.V. în calitate de coordonator, agent de securitizare și de facilități, alături de Coöperatieve Rabobank, Natixis CIB și Société Générale în calitate de aranjori principali mandatați, și susținută de un grup de alte 13 bănci internaționale. Facilitatea include o „opțiune-acordeon” ce permite majorarea liniei de credit până la maximum 1,7 miliarde de euro, permițând MET Group să se adapteze la creșterea suplimentară a volumului sau la modificările structurii și mediului de piață.

Experiența din ultimii ani a demonstrat în mod clar importanța soluțiilor de finanțare adecvate, scalabile și eficiente în tranzacționarea gazelor naturale, GNL-ului și a energiei electrice. Această facilitate, în calitate de principal vehicul de finanțare a segmentului de Sales și Trading al MET, continuă să fie un pilon cheie în cadrul de finanțare al grupului, în special în sprijinirea importului de GNL, a stocării și vânzării de gaze naturale în Europa și în alte regiuni.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatul facilități de credit și de condițiile pe care le-am obținut cu grupul partenerilor din segmentul bancar. Această facilitate reflectă progresele înregistrate de MET nu numai în ceea ce privește puterea financiară, ci recunoaște și claritatea abordării noastre privind gestionarea riscurilor și traiectoria de creștere pe care continuăm să o avem. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm rezultatele și să avem un rol activ în rezolvarea trilemei energetice, cea a securității energetice, decarbonizării și costurilor”, a spus Sven Kirch, CFO al MET Group.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveția, cu activități și active pe piețele de gaze naturale și energie electrică. MET este prezentă în 15 țări prin intermediul filialelor, pe 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. MET are o experiență vastă în exploatarea activelor energetice verzi (regenerabile) și flexibile (convenționale), oferind astfel un sprijin cât mai larg posibil pentru tranziția energetică. În 2023, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacționat de gaze naturale de 88 BCM și un volum total tranzacționat de energie electrică de 68 TWh.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *