Acasă » Regenerabile » Eolian » Elektra Renewable Support administrează 600 MW de energie verde

Elektra Renewable Support administrează 600 MW de energie verde

Bogdan Tudorache

Compania Elektra Renewable Support a ajuns în prima jumătate a acestui an să livreze servicii de operare și mentenanță pentru proiecte de producere a energiei eoliene și fotovoltaice de peste 600 MW, a declarat Elena Popescu, CEO-ul companiei.

„În 2011 ofeream servicii de operare și mentenanță pentru 8 MW, iar acum am ajuns la peste 600 MW în prima jumătate a acestui an. Ne-am dezvoltat pe măsură ce am avut resurse. Una dintre particularitățile noastre este că lucrăm cu oamenii noștri,” a spus Popescu.

Compania este și producător de energie, iar în 2011 a pus în funcțiune prima sa centrală eoliană. Acum, Elektra Renewable Support are un portofoliu propriu de 50 MW.

Potrivit lui Popescu, procesul de avizare a noilor unități de producere a energiei verzi nu este mai dificil decât în 2009, iar mulți investitori au început să investească și în unități de stocare a electricității.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *