Acasă » Regenerabile » BERD analizează implicarea în două tranzacții din sectorul stocării energiei în România

BERD analizează implicarea în două tranzacții din sectorul stocării energiei în România

25 iulie 2024
Regenerabile
Bogdan Tudorache

După zece ani de pauză, BERD a reînceput în acest an să se implice în finanțarea investițiilor în sectorul energiei regenerabile în România și analizează implicarea în două tranzacții din sectorul stocării energiei, a declarat Mihaela Mihăilescu, Deputy Director la BERD România.

„Ne uităm la două tranzacții în România, destul de avansate în procesul de analiză internă. Sunt proiecte care însoțesc proiecte regenerabile. Vedem nevoia finanțării unor astfel de investiții și cu siguranță se va întâmpla”, a spus ea.

Până în 2025, BERD și-a propus ca cel puțin jumătate din investițiile sale să fie verzi și aliniate obiectivelor din Acordul de la Paris, iar în România și-a atins acest deziderat pe fondul creșterii activității în general, nu doar în sectorul energiei verzi. Potrivit lui Mihăilescu, din anul 2021 a crescut ritmul investițiilor în țară, iar pe componenta verde ponderea a fost de 60-80% în fiecare an. Contribuția BERD în finanțarea proiectelor din România va fi de 150-200 milioane de euro, iar valoarea de investiție a acestor proiecte va depăși un miliard de euro.

„Vedem o creștere a interesului pentru energie verde în contextul acestor ambiții climatice ale României și ale UE. Odată cu apariția acestor investiții, apare și nevoia de investiții în rețelele de transport al energiei, inclusiv transfrontalier, stocare a energiei și electrificarea generală a economiei, mai ales încărcătoare pentru mașini electrice”, a mai spus ea.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *