Acasă » Petrol și Gaze » BRM: Piața de gaze naturale din Republica Moldova este încă în faza de construcție

BRM: Piața de gaze naturale din Republica Moldova este încă în faza de construcție

18 iunie 2024
Import-Export
energynomics

Piața de gaze naturale din Republica Moldova este încă în faza de construcție și toți jucătorii implicați trebuie să respecte regulile pentru a asigura buna funcționare a pieței, a declarat Ion Lupulescu, directorul companiei.

„Piața abia începe să se construiască. Toți jucătorii trebuie să joace după reguli ca piața să meargă,” a spus el, cu ocazia conferinței Abordare regională: Chișinău 2024, organizate de Energynomics.

 

Compania a derulat în decursul lunii Iunie 2023 primele tranzacții pe piața liberă a gazelor naturale de pe teritoriul Republicii Moldova. Primele companii moldovenești care au realizat operațiuni de vânzare-cumpărare pe platforma gestionată de BRM EAST ENERGY au fost Transautogaz și Natural Gaz DC, iar cele mai mari cantități au fost tranzacționate de National Power Corp. De asemenea, planurile pe termen lung ale BRM East Energy pentru dezvoltarea unei piețe libere de gaze naturale în Republica Moldova sunt în plină desfășurare.

„Am venit în Republica Moldova în 2021 cu planuri pe termen lung și am găsit parteneri care doresc să urmeze parcursul european și să sprijine o piață liberă de gaze naturale. Când există bunăvoință, lucrurile merg bine,” a mai spus Lupulescu.

Conferința Abordare Regională Chișinău a fost organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Boglight Gaz Moldova, Elektra Renewable Support, Parapet GmbH, Siemens Energy, Simtel Team, SolaX Power, Transgaz, Waldevar Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *