Acasă » Regenerabile » Restart Energy finalizează un proiect solar de 400 kW pentru Biorom Ralex

Restart Energy finalizează un proiect solar de 400 kW pentru Biorom Ralex

31 iulie 2024
Industrie
energynomics

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Biorom Ralex în valoare totală de peste 200.000 de euro. Investiția beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani.

Proiectul de tip rooftop are o putere de 400 kWp și a fost instalat pe acoperișul unui imobil aparținând beneficiarului, situat în municipiul Dej, județul Cluj.

Centrala fotovoltaică este formată din 800 de panouri ce acoperă o suprafață totală de 2.100 mp. Panourile vor produce 404 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 75%, din necesarul energetic al companiei.

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 eliberate în atmosferă cu aproximativ 127 tone pe an iar deșeurile radioactive cu 1 kg pe an.

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021,  platformă dedicată calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât și creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent și securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon și îmbunătățirii politicilor ESG.

„Proiectul acoperă o mare parte din consumul nostru energetic și ne oferă o predictibilitate a costurilor operaționale într-o piață a energiei din ce în ce mai dinamică. Implicit, diminuează amprenta de carbon a companiei prin evitarea emisiior de CO2”, spune Sighiartau Petru Rares, Administrator Biorom Ralex.

„România și-a asumat prin PNRR o țintă de 34% pentru energie din surse regenerabile până în 2030, față de alte țări din Uniunea Europeană care tind spre 45%. Proiectele de tip EPC fac sustenabilitatea profitabilă pentru companii, un argument solid pentru a fi parte a unei acțiuni globale pentru un viitor mai bun. Restart Energy oferă soluții personalizate companiilor preocupate de reducerea costurilor cu energia și de diminuarea amprentei de carbon”, adaugă Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare, până la implementare.

România, în top 20 mondial al creșterii energiei fotovoltaice în următorii patru ani, conform Solar Power Europe

România a fost anul trecut printre statele care a adăugat mai mult de 1 GW la capacitatea fotovoltaică instalată iar la ritmul progonozat pentru următorii ani, va fi în topul primelor 20 de piețe cu cea mai mare creștere din lume, conform Solar Power Europe, asociația industriei fotovoltaice din Europa.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *